.

В нощта на Оскарите bTV Cinema е най-гледаният тематичен канал у нас

Филмовият канал на bTV Media Group изпреварва и втората по гледаемост национална телевизия

Специалната програма на bTV Cinema, посветена на 89-ата церемония по връчването на наградите „Оскар”, донесе огромно признание на филмовия канал на bTV Media Group. Часове преди официалната церемония, единствената българска медия, която на 26 срещу 27 февруари излъчи на живо най-голямото събитие в света на кино, предложи на своите зрители ексклузивно студио с водещи Стаси Кара и Георги Тошев. 

В продължение на три часа – от 23:00 ч. на 26 февруари до 02:00 ч. на 27 февруари, събитията от червения килим бяха обсъждани от водещите Стаси Кара и Георги Тошев, и техните гости, сред които Стефания Колева,Теодора Духовникова, Ники Илиев, Веселин Плачков, Елен Колева, Георги Господинов, Рафи, Михаела Филева и др. Атмосферата от града на киното пък беше усетена с включвания от специалния пратеник Петя Дикова. 

Освен любопитни факти и информация за всички номинирани, шеф Андре Токев приготви четири ястия, част от менюто на колегата си Волфганг Пук, което номинирани и носители на „Оскар” опитаха след церемонията. Експертът по етикет Мария Касимова-Моасе разкри какво трябва и какво не трябва да се прави на такава церемония. 

Заедно със „Студио Оскари 2017” събитията преди 89-ата церемония са проследени от 13,5 % от активната телевизионна аудитория и е най-гледаното предаване въобще в нощта на 26 срещу 27 февруари. Това носи и признанието на bTV Cinema за най-гледан тематичен канал, постигайки четири пъти по-голям дял от следващия по гледаемост – Fox Crime, показват данните на ГАРБ. 

церемония оскари

Освен с огромна преднина пред основните конкурентни тематични канали, bTV Cinema изпреварва и втората по гледаемост национална телевизия (Nova) в слота при групите жени (18-49), София и големи градове (18-49).