Вътрешна сигурност

Оригинално заглавие: Homeland

Реклама

Култовата драматична поредица „Вътрешна сигурност” (Homeland), отличена с награди Emmy, се завърта по bTV Cinema с втория си сезон и се излъчва всеки делничен ден от 20.00 часа.

Кари Матисън (Клер Дейнс, Emmy) работи със сержант Никълъс Броуди (Деймиън Луис, Emmy) за залавянето на Абу Назир. След като откриват видео с признание на Броуди по време на операция на ЦРУ в Ливан, Кари и Сол Беренсън (Манди Патинкин), заедно с анализатора Питър Куин (Рупърт Френд), се опитват да превърнат Броуди в двоен агент. Броуди се поддава на ЦРУ и се превръща в ценен агент, като изпраща информация и към двете страни. В същото време се издига и като конгресмен, подкрепен от вицепрезидента. Това го сближава с Кари и влошава отношенията със семейството му.

Разработен е от Хауърд Гордън и Алекс Ганса на базата на израелската поредица "Hatufim" ("Военнопленниците"), създадена от Гидиън Раф. Носител на 6 статуетки Emmy, включително за драматичен сериал, той се превърна в световна сензация на малкия екран.

Военноморският сержант Никълъс Броуди (в ролята носителят на Emmy Деймиън Луис) е едновременно публично обявен за герой и сериозна терористична заплаха. Служителката на ЦРУ Кари Матисън (в ролята - наградената с Emmy Клер Дейнс) е на върха в своята област, въпреки че страда от биполярно разстройство. Деликатният танц, който тези две сложни личности изпълняват, изграден върху лъжи, съмнение и желание е в основата на този увлекателен, емоционален трилър, в който съдбата на американската нация е подложена на опасността от тероризъм.

Кари Матисън е агент на ЦРУ, която след провеждането на неоторизирана операция в Ирак е наказана с пробация и е преместена в Центъра за борба с тероризма на ЦРУ в Ленгли, Вирджиния. В Ирак, Кари е предупредена от една от свръзките си, че американски военнопленник се е превърнал в част от Ал Кайда.

Работа на Кари става все по-сложна, когато шефът й, директор на Центъра за борба с тероризма Дейвид Естес свиква спешен брифинг. Кери разбира, че Никълъс Броуди, сержант от американския флот, който е обявен за изчезнал от 2003 г., е бил спасен по време на операция на Делта Форс над територия под управлението на терориста Абу Назир. Кери стига до заключението, че Броуди е американският военнопленник, за когото и е разказал нейният човек в Ирак. Въпреки това, федералното правителство и началниците й в ЦРУ смятат Броуди за герой от войната.

Осъзнавайки, че би било почти невъзможно да убеди шефа си да постави Броуди под наблюдение, Кери се обръща към единствения човек, на когото може да се довери – нейният наставник Саул Беренсън. Двамата трябва да работят заедно, за да разберат истината за Броуди и да предотвратят потенциална терористична атака на американска земя.