Михаил Дюзев живее като на кино

Водещият на \\\"Като на кино\\\" пред в. \\\"Всичко за семейството\\\"

Реклама

Преди години едно момченце гледа с родителите си в лятното кино в Балчик "Ад под небето" с Пол Нюман. Това е едно от заглавията, което претендира за титлата "Първа среща" с киното в живота на Михаил Дюзев. Майка ми е голям киноман, със сигурност тя ме заведе за първи път, обяснява пред "Всичко за семейството" водещият на предаването "Като на кино" по bTV Cinema.

Неговото предпочитано място за филми и сега са киносалоните. Но чисто физически вече не успява да гледа всичко на голям екран, а трябва да е наясно с новите заглавия. Вече няколко месеца наистина живея като на кино, признава той. Когато му се обадил продуцентът на предаването Жоро Тошев с предложение да замени Стаси Кара, бил изненадан. Но пък предизвикателството дошло много навреме. "Беше малко преди рождения ми ден и го приех като подарък. Защото да ти предложат да водиш предаване, което е далеч от злободневието на актуалните събития, което се занимава с по-интересни и забавни теми, по-смислени от това, което се случва около нас, си е наистина подарък", обяснява Мишо.

Признава, че му е трудно да определи свой фаворит сред чуждите филми. Не е имало заглавие, което да го разтърси или да получи чисто удоволствие от него. Смята, че ще има изненади сред номинациите за "Оскар". Не за друго, а защото в тях винаги е имало доста голям елемент на политика и на хващане на обществени настроения. Скандалът, който в момента тресе не само Холивуд, а може би цялото ни съвременно общество -за злоупотребата с власт и сексуални посегателства, ще промени дневния ред на предстоящата церемония, предрича Дюзев. Не пропуска да ни напомни, че bTV Cinema е единственият български тв канал, който за седма поредна година ще излъчи на живо от Лос Анджелис най-голямо събитие в света на киното.

Мишо разказва и за друга своя любов. Освен на киното, той е фен и на спорта. Най-вече към футбола, а от няколко години - и към бокса. Тренира бокс от две-три години и е категоричен, че, освен млатене, този спорт изисква и много мислене. Неслучайно в миналия век, в английската образователна система, са били задължителни часовете по бокс. И за поддържане на форма бил чудесен избор. С него за една година свалил 10 килограма и не е мърдал нагоре. Това при тренировки само два пъти в седмицата. Човек би си казал - този е на върха. Но Михаил търси нови и нови предизвикателства в кариерата си. Прави му се списание, въпреки че всички предричат края на хартиения носител на информация.

"Няма да крия, че колкото и да си харесвам работата, все ми се ще да мога да си почивам пълноценно, признава Мишо. Може да е пътуване, може и просто ей така да поседиш с любимия човек пред камината. Ама да знаеш, че това е така поне за 2-3 дни". От дълги години той живее с приятелката си Ани, двамата нямат намерение да декларират с подписи любовта си. Преди време тя била сред първите сценаристи на "Ку-ку". Сега много ми помага в работата в "Като на кино", макар да се занимава с търговия, благодарен е Мишо. "Хората нямат нужда да ходят на психолози, имат нужда до себе си от човек, който да бъде техният психолог. Смятам, че съм го намерил. Това е човекът, с когото да обсъждаш какво те тревожи, проблемите си. Той е най-близо до теб и най-добре може да ти даде съвет. Да си спокоен, че ще направи всичко възможно да ти помогне. Когато кажеш "Искам да пия вино и да гледам в една точка", той да каже "Супер, и аз това искам", обяснява правилата си за семейно щастие Михаил.