Жената-муза на Дейвид Линч – тази събота в „Като на кино“

За Стефан Данаилов разказват неговите ученици Силвия Лулчева, Параскева Джукелова и Антон Порязов

Реклама

Актрисата и певица Криста Бел (специален агент Тами Престън от „Туин пийкс“) даде интервю за „Като на кино“, което ще бъде излъчено тази събота, 9 декември, 18:00 ч., по bTV Cinema. Жената-муза на Дейвид Линч, която той определя като най-красивата извънземна, която е срещал, бе в България за представянето на песните от новия си албум We Dissolve.

За Стефан Данаилов  и неговата пословична щедрост към студентите разказват неговите ученици Силвия Лулчева, Параскева Джукелова и Антон Порязов. Поводът е 75-ия рожден ден на Мастъра.  

В очакване на „Междузвездни войни: Последните джедаи“ , водещият Михаил Дюзев разговаря в студиото с журналистите Найо Тицин и Данаил Найденов, а премиерите на седмицата обсъжда с кинокритика Деян Статулов.

В „Като на кино“ предстои среща и с писателя Захари Карабашлиев. Поводът – двама българи бяха избрани в топ 20 на най-добрите млади сценаристи в конкурса First shot, в Холивуд. Творбите на Добромир Байчев и Мария Малукина заслужиха престижното класиране в своето едва второ участие на страната ни в конкурса. Успехът е изключителен на фона на впечатляващите над 2000 сценария, подадени от САЩ, Великобритания, Ирландия, Австралия, Канада, Южна Африка, Израел и България. В Холивуд Карабашлиев е бил представен и в отделна програма, но за „Като на кино“ коментира конкурса и представянето на Добри и Мария.