Най-добрите и лесни съвети за отслабване

Как да загубите онези ненужни няколко килограма, които винаги ви пречат

Реклама

Не че не сте ги чували и не че не сме ги споменавали, и все пак те са най-добрите и най-лесните съвети как да загубите онези ненужни няколко килограма, които винаги ви пречат.

Не пропускай закуската
Здравословното хапване на обяд и вечеря не е достатъчно, за да заявите, че се храните здравословно. Ако плануваш отслабване и то според нормите, които да ти гарантират дълготраен ефект, то никога не пропускай закуската. Дори и да изядеш един плод или филийка хляб с чай, това ще е достатъчно да започнеш деня си енергично. Когато не закусваме, по обяд вече сме озверели от глад, съответно – хапваме първия изпречил се на хоризонта хамбургер. Хапваме го бързо, натежава ни и се чувстваме гузно-тежки. Е, съгласете се, че това съвсем не е начинът да отслабнеш?

Зърнени култури с високо съдържание на фибри
Никоя диета не минава без фибри. Увери се, че всеки ден те присъствам в менюто ти. Защо ли? Много често те помагат да се чувстваме по-дълго сити и да не изпитваме глад. Освен това помагат на мазнините да се прерработят по-бързо от храносмилателната система, непозволявайки им да се абсорбират от тялото. Купа с овесени ядки всяка сутрин ще ти помогне да се чувстваш сит часове, а на обяд ще си хапнеш по-малко.

Не забравяй плодовете и зеленчуците
Няма по-добър и здравословен начин да си набавиш минерали, витамини и полезни вещества, от хапването на плодове и зеленчуци. Благодарение на фибрите в тях, те помагат (виж втория съвет) на храносмилателната система да си свърши работата както трябва. Освен това, е много полезно да заместиш част от храната си със зеленчуци и плодове, които лесно се усвояват от организма, вместо да я затормозяваш с пържено или фаст фууд.

Заменете олиото със зехтин
Ако вече си го направил, ето защо това е толкова полезно за организма – заменяйки наситените мазнини с мононенаситени като тези в зехтина, помагаме на организма да огладнява по-трудно и рядко. Учените смятат, че мононенаситените мазнини помагат на тялото да разгражда мазнините и по този начин ние отслабваме.

Балансирайте приетите и изгорените калории
Да ядеш по-малко и да гориш повече не е вариант за здравословно губене на килограми, а също и да ядеш повече и да изразходваш по-малко. Тогава ще се запиташ какво да правиш – тренирай и стопи повече калории след като си се нахранил. Увери се и, че диетата ти включва протеини, въглехидрати и калций.