Kindle Matchbook и Audiorip – книги и музика се дигитализират

Amazon прилага уникална стратегия – получавате дигитално копие на всяка книга или музикален диск, която сте закупили на физически носител от онлайн магазина, на символична цена

Реклама

Amazon продължава последователните си усилия да наложи и развие работещи решения за дигитално съдържание. Сега компанията представя два свои продукта, Kindle Matchbook и Autorip.

Matchbook е платформа, в която можете да изтеглите копие, отпимизирано за Kindle, на всяка книга, която сте закупили от Amazon до 1995 година – за 90% от клиентите на Amazon това вероятно би означавало всяка закупена книга. Цената е 3, 2 или 1 долар, а в някои случаи копията може и да са безплатни. Autorip е сходна услуга, която ви позволява да свалите mp3-версия на всеки компактдиск с музика, като в случая даунлоудът е даже безплатен.

Kindle Matchbook и Autorip са отлични технически решения, които позволяват на клиентите на Amazon да преодолеят всички технологични пречки, които досега са ги спирали да конвертират библиотеката си в дигитален вид. Това е разумно и от бизнес гледна точка. С предстоящата реформа на американските пощи се очаква цената за доставка да нарастне значително в следващите години – тогава дигиталните копия ще придобият още по-голяма атрактивност.
Kindle Matchbook е вече достъпен за над 10 хиляди заглавия, като ежедневно се добавят нови и нови предложения.