Ранната есен идва в края на септември, заедно с множество събития, на които може да дегустирате 4-степенни менюта, да готвите, да участвате в различни работилници, да си купите нещо за хапване с благотворителна цел и т.н. Ето какви събития ви очакват до края на септември месец 2017 г.

1. Какво - Джаз на живо и храна за душата под звездите
Къде - Cob Camp, село Дъбравите.
Кога
- 15 септември

В първия учебен ден, под звездите на Cob Camp, ще гостуват Павел Терзийски (вокал) и Петър Георгиев (китара) - двама от най-колоритните млади джаз музиканти, които ще изпълнят любими суинг, джаз, блус и боса нова парчета в тяхна интерпретация - грууви, мелодично и вдъхновено. Вдъхновена от любов към храната ще бъде и екзотичната трапеза за любителите на джаза. Ще има и много място за палатки. 

2. Какво - Sofia Restaurant Week 2017
Къде – в различни ресторанти
Кога
- 10-16 септември

Събитието е добре познато по света и тази година за втори път е представено в България. През тази седмица, участващите ресторанти предлагат 3-степенно меню на фиксирана цена от 25 лв., без включени напитки.

3. Какво - Семеен фестивал "Усмихни се, Карин дом"
Кога - 16 и 17 септември
Къде: градината на Карин дом, Варна

Фестивалът ще предложи забавления за цялото семейство – от детски кът и работилници за най-малките до занаятчийски и фермерски пазар за мама и вкусно барбекю и бира за татко. Открита сцена ще събере музиканти​ ​и танцьори, циркови артисти, оперни изпълнители, които ще подправят с творчеството си този празник на усмивките. Тазгодишната тема на събитието е „Приказки“ и децата ще бъдат пренесени в тайната градина на тяхното въображение. 

Събраните по време на фестивала средства (от дарение за вход, участие в томбола и закупени продукти, работилнички) се използват за благородната кауза на Карин дом.

4. Какво - Юнашка лютеница за всички
Къде - Паметник на Съветската армия, София
Кога: 16 септември

Едно доста цапащо събитие – приготвяне на един тон лютеница. Посетителите могат да се включат в рязането на домати, меленето на чушки и бъркането на юнашката лютеница. Организаторите подсигуряват престилки и ръкавици. Всеки ще може да си вземе от готовата Юнашка лютеница безплатно.

Снимка: facebook.com/SelskaHrana

5. Какво - Фестивал на розовия домат
Кога: 16 септември
Къде - 11 часа в Княжеската градина (пред паметника на Съветската армия) срещу Софийския университет

Фестивалът е едно своеобразно пътуване към равнините на плодородна Тракия, където от столетия се отглеждат едни от най-вкусните плодове и зеленчуци на света. В рамките на събитието ще има фермерски пазар с изобилие от най-добрите розови домати; томболи и награди, кулинарни предизвикателства от топ готвачи; открит шампионат на София по хип хоп, латино и народни танци; най-дългото доматено хоро в историята на България и дори доматен велокарнавал! Известният духов оркестър Виво Монтана ще забавлява гостите и тъй като все още ще е лято и сигурно ще е доста горещо, ще има коктейли.

6. Какво - Стрийт гурме фестивал в България - “StrEAT Fest”
Кога - 30.09
Къде: В специално оградена фестивална зона в реновираната част на "Женски пазар" (ул. Кирил и Методий)

В зоната ще бъдат разположени селекция от ресторанти с различни национални кухни, български бутикови изби, бира и крафт бира, български производители на качествени храни, бар зона, майсторски печива, десерти, сладоледи, специално подбрано кафе и други изненади. Събитието има вход - 10 лв. за възрастни, в които са включени 5 лв. консумация, а за деца 5 лв., от които цялата сума е консумация. Разплащането на щандовете ще става с фестивална валута, която всеки може да обмени на предназначените за целта пункта.

7. Какво: Фестивал на пекарството и сладкарството Mish Mash SWEET Fest
Къде: Зала за събития „В парка“ /Малкото НДК, над кино Люмиер/
Кога
-18, 19 ноември, от 10 до 18 часа.

В продължение на два сладки дни всички посетители на фестивала ще имат възможност да опитат най-вкусните сладкиши, торти, шоколади, макарони, къпкейкове, хлебчета, козунаци, пайове и какво ли още не. В залата освен щандове на изложители ще има кът за хранене, където гостите ще могат да се настанят и да се потопят в любимото удоволствие за сетивата.
И в двата дни ще има демонстрации и открити уроци по сладкарство и готварство от майстори сладкари и пекари.