5 въпроса, които не бива да задаваш на първа среща

Нека направим поне първите пет минути от срещата приятни

Реклама

 

Неангажиращите разговори са може би най-досадната част от завързането на нови контакти. Какво казваш на някого, когото почти не познаваш, без да увъртиш разговора около времето или да запълваш празното пространство на диалога с жалки констатации относно алкохолната концентрация на питието ти? Може би би заговорил за напълно безинтересния факт, че никога преди това не си бил в този бар?

Подобна ситуация може да е сложна, особено ако си с мацка. С която искаш да разговаряш наистина, само ако знаеше как... Все пак има няколко въпроса, с които можеш да запълниш дупките на разговора. Както и такива, които не е хубаво да задаваш… поне в първите пет минути.

Какво си Ти?!

Това е въпрос, който никога не е възпитано да зададеш. Независимо от цвета на кожата или избора на облекло, личността, с която разговоряш, е човешко същество. Това не беше ли ясно от самото начало?

Ако се въздържиш от подобни въпроси, можеш да попиташ момичето откъде е, а ако наистина се интересуваш, попитай я къде е израснала. При всички случаи винаги е по-добре да се поинтересуваш от опита на човека, отколкото от... етническия му произход например. Не, не Онзи опит, рано е.

Как така си необвързан/а… защо?

Това е просто уНЕкално. Хората не знаят защо са сами, не е като да са провели изследване по въпроса защо не успяват да намерят някого, с когото си пасват. Нека си говорим за всичко друго, но Не и за причините някой да е без любим. Ти защо си сам? Или... не си? Какво правиш на среща тогава?!

На колко години си?

Грубо. Много. Но от друга страна това е чудесен начин да покажеш на дамата, че възрастта й определя начина, по който я възприемаш. Тези неща стават ясни от самосебе си в течение на разговора - така че, малко търпение, господинчо.

Виждаш ли се с някого?

Дали тя си има гадже, афера или тъкмо се влюбва... наистина ли е толкова важно и ще ли промени начина, по който ще протече разговорът? Би могло да има значение, ако мадамата те привлича и си получил внезапен порив на любовни трепети, но да попиташ подобно нещо в първите пет минути на срещата ви е... доста агресивен подход.

ОДС, БСП или ГЕРБ? Кой предложи Пеевски?!

Как, по дяволите, се озовахме тук? Никой няма време за вълните от спорове, които подобен въпрос най-вероятно ще запали. Етикетът повелява да не се говори за политика на вечеря, в бар, обяд… общо взето навсякъде, където срещата не е политическа - поне не в началото на разговора. Или си търсиш още една причина, заради която да мразиш политиката - няма втора среща, ето, държавата е виновна за всичко!

Е, кой е най-тъпият въпрос, който са ти задавали на теб?