10 причини да спрете да пушите. И то веднага

Пушенето отдавна не е модерно. Пушенето винаги е било вредно. Пушенето е напълно безсмислено. И така до безкрай. Колкото и да се чудим, не се сещаме за мотив "за"

Реклама

Ето няколко причини, поради които да кажете "стоп" на цигарите:

Вредно е!

 Най-стандартната - вредно е за здравето. Да, не откриваме топлата вода, но сме длъжни да го напомним. Няма да се впускаме в здравни подробности, просто напомняме.

Скъпо е!

Да, за да вредите на здравето си и да пречите на околните, трябва и да си плащате. А нужно ли е? По-добре изхвърлете тези пари в кофата, ако чак толкова не ви трябват.

А на вас пречи ли ви пушенето?

Некомфортно е!

често се налага да сте в помещение (офис, самолет, автобус, а от известно време и заведенията), в което не се пуши. И това ви измъчва. Чудите се как да излезете, за да дръпнете една цигара. И така до следващия път. Е, нужно ли е?

Безперспективно е!


Давате лош пример на децата си – със сигурност не искате те да се сдобият с този вреден навик, но с кои очи ще им кажете, че е вредно, ако вие самите го правите?!

Дразните жена си!

Ако любимата ви е непушач, положението е доста зле. Със сигурност не й е приятно, че вредите на здравето си, задимявате помещението, в което живеете и хвърляте пари от семейния бюджет буквално на вятъра. И дъхът. На пепелник. Бльоо.

Какво друго причинява лош дъх

Дразните приятелтие си!

Със сигурност имате приятели непушачи, които се дразнят, че ги карате да излизат на студа заради цигарите или пък ги оставяте сами в заведението, за да дръпнете един фас.
 

Дразните старата си майка!

 

Няма щаслив родител при вида на детето му с цигара в ръка.

И електронните цигари не са решение

Не работите качествено!

Разконцентриран сте в служебните си задължения. Мине, не мине време и в главата ви се появяват мисли как да излезете навън за цигара. После пак и така до края на работния ден. А работата минава на заден план. Това едва ли ще се хареса на шефа ви.

Мирише!

Дрехите, дъхът ви, стаята ви - миришат ужасно.

Просто ги спрете!

В началото е трудно, но със сигурност си струва.