Любимата на зрителите приказка и героите й оживяват в игралната адаптация по класическата анимация на Дисни от 1991 г. – "Красавицата и Звяра". Едно впечатляващо кинематографично събитие, представящо една от най-популярните и обичани приказки, разказвани някога.

"Красавицата и Звяра" разказва историята на Бел – умна, красива и независима млада жена, попаднала в плен в замъка на Звяра. Въпреки страховете си, тя успява да се сприятели с обитателите на замъка и съвсем скоро започва да осъзнава, че ужасната външност на Звяра всъщност крие истински принц и доброто му сърце. Във филма участват:

Ема Уотсън в ролята на Бел;

Дан Стивънс в ролята на Звяра и на Принца;

Люк Еванс – хубавият, но лекомислен селянин, който се бори за ръката на Бел: Гастон; 

Джош Гад – многострадалният адютант на Гастон: Лафу;

Кевин Клайн – бащата на Бел: Морис;

Юън Макгрегър – свещникът Люмиер;

Стенли Тучи – клавесинът маестро Каденца;

Одра Макдоналд – мадам Гардероб;

Гугу Мбата-Рау – бърсалката за прах Плумет;

Иън МакКелън – часовникът Когсуърт;

Ема Томпсън – чайникът миси Потс.

Режисьор е носителят на "Оскар" Бил Кондън, като филмът е по едноименната анимация от 1991 г. Алан Менкен ("Малката Русалка", "Аладин"), носител на две награди "Оскар" (за най-добра оригинална музика и за най-добра песен) за анимационен филм е автор на музиката, която включва както нови записи на ориганалните песни, написани от Менкен и Хауърд Ашман, така и три нови песни, написани от Менкен и Том Райс ("Цар Лъв", "Евита"). Носителката на пет награди "Грами" Селин Дион изпълнява изцяло нова оригинална песен към филма – "How Does a Moment Last Forever".

"Kрасавицата и Звяра" идва в кината на 17 март на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX, в субтитрирана и дублирана версия (с гласовете на Веси Бонева и Орлин Павлов).