Селена Гомес сподели в Инстаграм, че е претърпяла успешна операция за трансплантация на бъбрек това лято, като донор е станала приятелката й Франча Райса.

Селена Гомес сподели три снимки от здравословните си премеждия през последните месеци, като тази, на която се държат за ръка в болничните легла с актрисата, трогна милиони последователи на певицата в социалната мрежа.

25-годишната поп звездата е страдала от лупус, който дотолкова е увредил бъбреците й, че трансплантацията е била неизбежна.

"Изключително благословена съм да имам такава прекрасна приятелка, която ми направи най-големия подарък и саможертва, дарявайки бъбрека си. Обичам те толкова много, сестричке!", написа певицата към снимките в Инстаграм.

Селена Гомес сподели и линк към сайта на организацията "Lupus Research Alliance", от който феновете й могат да научат повече информация за системното автоимунното заболяване лупус, което може да засегне всеки орган или система на тялото.

При автоимунните заболявания имунната система, която обикновено предпазва организма от външни инфекции, чужди тела и други, по погрешка започва да атакува собствените тъкани и органи на тялото, като може да има фатален изход.