Български уебсайт е сред най-добрите пет в Европа

На гала церемония в Брюксел сайтът Krina.eu бе отличен в категория The Leaders

Реклама

И тази година гала събитието .eu Уеб Награди привлече вниманието на .eu общността и индустрията на домейн имената. Изтъкнато жури избра най-добрите уебсайтове измежду 15-те финалисти, номинирани в пет категории.

Победителите и носителите на специални награди представляват еклектична група, произлизаща от различни държави в ЕС, включително България (Krina.eu) в категория Лидери, Латвия (Muniocandela.eu и Letthejourneybegin.eu), Швеция (Greenworks.eu), Германия (Smrproject.eu), Белгия (Dourfestival.eu) и Полша (Biotrem.eu).

Българският еврокомисар за „Цифрова икономика и цифрово общество“ Мария Габриел заяви: „Изборът на име на домейн с .eu е не просто избор на разширение за даден уебсайт, а избор да бъдеш възприет като европеец, да вярваш в основните ценности на европейската култура, да си наясно, че Европа е и ще продължи да бъде етикет за качество на световно ниво.”

„Много сме удовлетворени от начина, по който гала церемонията протече снощи“, коментира Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid. “Всяка година отличаваме висококачественото онлайн присъствие, което нашите притежатели на домейн имена са изградили”, добави той.

Годишните .eu Уеб Награди, проведени за пръв път през 2014 г., представляват онлайн конкурс, в който уебсайтове с .eu и .ею домейн имена могат да бъдат номинирани и имат възможността да спечелят награден пакет, който да допринесе за повече надеждност и видимост на техните онлайн дейности.