Доказаха, че има любов от четвърти поглед

Ето защо на работното място често се стига до романтични връзки

Реклама

Учени от Hamilton College в New York са направили любопитен експеримент, резултатите от който показват защо между хора, които се виждат многократно, например на работното място, често възникват романси.

По време на изследването на 22-ма необвързани мъже и жени са били показани снимки на 112 души, чиято атрактивност е била оценявана със скала от 1 до 9. Кадрите са били показвани в разбъркан ред, като от време на време са се повтаряли.

При повторно появяване на снимката оценката за привлекателност е нараствала, а най-големият скок в одобрението е регистриран при четвъртото показване.

По време на експеримента степента на харесване е била измервана и чрез регистриране на специфична активност на мозъка, уточнява Daily Mail.

„Човек харесва повече познати неща. Ето защо често се стига до връзка и дори брак между хора, които първоначално не са усетили привличане” – обясняват учените от Hamilton College.

Така че не се изненадвайте, ако някой ден изведнъж усетите влечение към колегата/колежката от счетоводството. Стрелите на Купидон понякога летят бавно и любовта не е от пръв поглед, а от четвърти.