България патентова метода „Телефонно правителство”

Бойко Борисов става шеф на държавния колцентър. Лично ще поема и част от обажданията на 112

Реклама

България не се справя много добре с изграждането на електронно правителство (е-управление) и това е нормално, защото премиерът не ползва такава техника и слага в скута си лаптоп, при това изключен, само за снимка.

Но в телефонното управление сме номер едно и случаят с оградения път в Созопол го доказа. Припомняме, че преди няколко дни премиерът разреши въпроса само с едно обаждане до кмета Панайот Рейзи и загражденията бяха премахнати.

Затова България реши да патентова този изключително ефективен метод на управление, като го нарече „Телефонно правителство”. От другата седмица цялата държавна администрация се трансформира в един голям колцентър, чийто шеф и супервайзър ще бъде Бойко Борисов. За целта е обявена голяма обществена поръчка за слушалки с микрофон.

И без това половината млади хора в София работят в колцентрове на чужди компании, така че ще има много приятен синхрон между държава и граждани, възможности за преливане на кадри в двете посоки, а не както досега – хората да попържват родината и да я напускат.

Очаква се в скоро време страната ни да патентова и „Uber правителство”, възползвайки се от иновативния метод на Бойко Борисов да избира нов здравен министър по шосетата в Северна България.

На снимките долу:
Германия и Северна Корея звънят на Бойко с молба да ползват патента „Телефонно правителство”

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама