Библиотекарки блокират центъра на София с незаконен протест

Жените протестират срещу електрическите книги и реформата в сектор „Четене”

Реклама

Стотици библиотекарки от цялата страна ще блокират днес центъра на София. Те ще протестират срещу електрическите книги и цялостната реформа в сектор „Четене”. Очаква се иначе възпитаните и хрисими жени да смачкат ритуално два-три таблета и един електронен четец на книги – устройствата, които най-много застрашават тяхната професия.

Синдикатът на библиотекарите „Братя Карамазови” настоява трудът на хората в библиотеките да бъде признат за равен на полицейския.

„Ние също работим под голям стрес. Всеки момент мазилката от някой таван може да се срути върху нас, а и миризмата на некъпани възрастни хора в читалнята също е невероятно изпитание” – заявяват библиотекарките.

„Освен това ние не можем да си допълваме доходите с рушвети, тъй като работим с малки деца и пенсионери. Също така, нас не ни черпят кафе и хотдог в кварталните заведения, защото не носим униформи и не сме представители на силово министерство. Ако трудът ни не бъде признат за първа категория, ще пристъпим към по-сериозни действия. Например запалване на клетката на някой мобилен оператор, защото тези грозни антени излъчват интернет до смартфоните и хората съвсем спряха да четат хартиени книги” – се казва в декларацията на синдиката.

Вероятно към шествието довечера ще се присъедини и Йоло Денев.


Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама