Мая Манолова се отказа от поста, омбудсман ще бъде Валерия Велева

Не е нормално толкова добър журналист да стои без работа

Реклама

Острието на БСП Мая Манолова се отказа от престижния и лежерен пост на омбудсман.
„Много неудобно се получи. Избраха ме за омбудсман на 30 юли, а на следващия ден се оказа, че смелата и талантлива Валерия Велева остава без работа, защото вестник „Преса” спира да излиза. Сърцето ми се сви. През уикенда размишлявах и днес реших да й отстъпя поста си. Все пак аз мога да се върна в парламента, а тя няма къде да работи“ – обясни решението си Мая Манолова.

Председателят на парламента Цецка Цачева коментира сложната ситуация:
„Така е в живота. Някои нямат право дори на втори шанс, а г-жа Мая Манолова има трети. Но аз съм християнка и прощавам на Мая Манолова. Прощавам и на Али Агджа за атентата срещу папата, както и на Държавна сигурност за убийството на Георги Марков. Прощавам и на времето, задето през юли беше толкова горещо.”

Според недобронамерени анализатори Мая Манолова е трябвало да отстъпи поста си на Сеп Блатер, който вчера напусна МОК, а съвсем скоро ще остане и без заплата от ФИФА. Според позитивните хора обаче постъпката на Мая Манолова показва високата класа на нашите политици. Като се има предвид и отказа на Делян Пеевски от място в Европарламента, видно е, че политическият ни елит става все по-зрял и широко скроен.

Поради големия обществен интерес към новия омбудсман поместваме рецептата на Валерия Велева за баница.

1 пакет точени кори се разстилат върху стари, непотребни вестници, например „Труд“ или „Преса“, за да изпръхнат. В това време разтопяваме пакетче масло, за предпочитане френско, купено от магазин до Лувъра по време на някоя сладка командировка на държавни разноски. В купа разбъркваме 4 яйца, кофичка кисело мляко, 1 ч. л. сода бикарбонат и щипка самочувствие. Редим баницата, печем я и я сервираме по пантофи.

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама