Моловете пред революция - посещенията ще се регулират от общината

Не забравяйте да носите личната си карта! Ще ви трябва!

Реклама

Изминалият дъждовен и мрачен уикенд причини много нерви, депресия и дори физическа болка на гражданите. Домакиня в „Овча купел” например е опитала да убие съпруга си с моливче от IKEA, задето е купил грешен шкаф и е объркал мерките на пердето в кухнята, разменяйки широчината и дължината, научи „Дуплекс”.

Изобщо хаосът по моловете и другите големи магазини бе невъобразим, затова Столична огромна община въвежда ограничения при посещенията на подобни обекти през есенно-зимния период.

За да се избегнат стълпотворенията, хората, родени на четна дата, ще могат да посещават молове и големи хипермаркети само на четни дати. Родените на нечетна дата ще имат достъп до тези обекти съответно само на нечетни дати.

Непопулярната мярка се взима, въпреки че някои по-ведри граждани бяха готови да дадат на IKEA наградата в категория Connecting people, демек – за сближаване на хората. Ето какво сподели пред „Дуплекс” жител на Ихтиман, който бе зажаднял за срещи с хора:
„Много съм доволен от дъждовния уикенд. Само за два часа в магазина видях трима съученици, които отдавна са в София, един набор от казармата, който живее в Пазарджик, една братовчедка от Пловдив и едно старо гадже от Перник! Къде другаде можеш да видиш толкова познати за два часа?”

По-сдържаните граждани приветстваха решението на Столична огромна община и се изненадаха, че то е взето в предизборна обстановка. „Откога взеха да мислят и за хората, а не само за асфалта. Тук има нещо гнило” – коментираха те.


Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

Последни

Реклама