На Балканите Android ще се казва Mazalo

Google иска да затвърди позициите си в региона, като показва съпричастност към проблемите на потребителите

Реклама

Късно снощи Google обяви, че името на новата версия на операционната система Android 6.0 ще бъде Marshmallow (мек бонбон от захар, белтък и желатин).

Традицията е всяка следваща версия да започва с поредната буква от английската азбука: Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat и настоящата Lollipop.

Дуплекс” обаче научи, че на Балканите Android ще се казва Mazalo. По този начин гигантът Google иска да покаже, че разбира проблемите на своите потребители и им съчувства за условията, в които са принудени да живеят.

Новият изпълнителен директор на Google Сундар Пичай написа в блога си: „Израснал съм в Индия и знам какво е бедност, бъркотия, или казано с дума, която започва с М – Mazalo”.

Android 6.0 Mazalo ще включва специално разработена система, позволяваща откраднат телефон да бъде локализиран дори когато е изключен. Освен това за всяка държава ще има специфични приложения. За България например това е Terminal 2 – най-удобният и бърз достъп до разписанието на излитащите от Терминал 2 самолети.

На снимката горе:
Зеленото роботче се опитва да оправи мазалото на Балканите, като балира проблемите и ги подрежда акуратно.

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

Последни

Реклама