NASA ще използва българска майонеза, защото липсата на яйца я прави най-дълготрайна

Освен „Излел е Дельо хайдутин” в Космоса вече ще лети и нашенска майонеза

Реклама

От септември месец NASA ще използва само българска майонеза за своите мисии, защото липсата на яйца я прави най-дълготрайна, научи „Дуплекс”. Така родината ни ще присъства в Космоса не само чрез „Излел е Дельо хайдутин”.

От космическата агенция заявиха, че всичко в нашата майонеза е перфектно за Космоса – малко мазнина, много вода (горе тя е кът) и много въглехидрати, даващи на продукта енергийна стойност на шоколад (горе е студено и всяка калория е от полза). Освен това в българската майонеза имало и две технологични добавки, Е412 и Е415, чиито имена са гума гуар и гума ксантан.

„Все още не знаем какво е това, но звучи много космическо, научно и яко!” – споделиха диетолозите на NASA. „Първите лабораторни изследвания показват, че майонезата има и качества на лепило. Вероятно ще може да се използва и за лека шпакловка, а това е повече от възхитително. Обичаме продуктите, които са многофункционални” – заявиха от NASA и отидоха да подпалят един товарен кораб в Космоса с научна цел.

Новината разгневи производителите на лютеница. „Не трябваше да слагаме домати и чушки в лютеницата. Сега можеше нашите продукти да летят в Космоса, а не майонезата” – коментираха от браншовата организация.


Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама