Папата прие Благой Георгиев и му даде опрощение

Всъщност футболистът е искал да даде монетата на бедни гръцки студенти

Реклама

Папа Франциск прие на кратка аудиенция Благой Георгиев. Българският футболист бе несправедливо обвинен в хулиганство по време на разходка в Колизеума. Според заядливите карабинери снажният българин е искал да издълбае с монета инициалите си върху една от колоните на световната забележителност.

Те не обърнали внимание, че цялото тяло на футболиста е в татуировки, изобразяващи Христос и поне две трети от Евангелието на Матея. Всеки разумен индивид би се досетил, че толкова свят човек не може да извърши подобно скверно дело.

По време на аудиенцията папата е благодарил на Благой, че популяризира словото Божие сред футболните запалянковци. Сънародникът ни разказал как всъщност е искал да даде монетата на бедни гръцки студенти, които събирали пари за самолетен билет първа класа, за да се приберат при родителите си.

Двамата мъже деликатно са избегнали темата за покушението срещу папа Йоан-Павел Втори, но и да я бяха засегнали, едва ли щеше да се получи конфузна ситуация, защото Благой е роден на 21 декември 1981 г., а атентатът е на 13 май 1981 г. Тоест, българският футболист категорично няма участие в инцидента.

След аудиенцията Благой Георгиев благодари пред медиите за оказаното му внимание. Единственото, което го притеснява сега, е херпесът, появил се от уплах по време на ареста.

 

Vasko Bog

 

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

 

Последни

Реклама