През възел „Белокопитово” ще се минава само след измиване на ръцете

За шофьорите на камиони – и на краката

Реклама

Вчера премиерът откри най-големия пътен възел в България – „Белокопитово”. Радостта на нацията и надеждите за бързо пътуване обаче бяха кратки, защото се оказа, че по идея на мегаисторика Божидар Димитров преминаването през съоръжението ще става само след измиване с канче животворна вода от Свещения кладенец в комплекс „Стара Плиска”.

Идеята на проф. Димитров, който по някакво нелепо стечение на обстоятелствата все още не е академик, е да се подобри историческата култура на нацията и да се заздрави българщината.

„Обидени сме. Искат да кажат, че сме мръсни, така ли?” – възроптаха хората в Лудогорието.

От агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) успокоиха, че е по-добре да се измием, отколкото да плащаме такса по подобие на други държави.

„Няма нищо лошо в измиването. И без това през летния сезон по Черноморието има толкова много стомашно-чревни разтройства. Хигиенната процедура ще е съобразно размера на колата, както е при винетките. Водачите на камиони ще мият и краката си, а тираджиите ще минават през цялостно изкъпване” – обясняват от АПИ.

В същото време неблагодарни граждани коментират ехидно, че би трябвало по тази логика на магистрала „Тракия” да спират хората за изрязване на ноктите и търкане на петички.

Добрата вест е, че при преминаване през „Белокопитово” автомобилите на НСО запазват правото си да избутват колите на гражданите в канавката.

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама