Прокуратурата отмени премиерата на „Междузвездни войни”

Притеснява я заглавието на епизод VII – „Силата се пробужда”

Реклама

Главният прокурор отмени до второ нареждане премиерата на „Междузвездни войни” в България, научи „Дуплекс”. Сотир Цацаров обясни, че заглавието „Силата се пробужда” го притеснява и не е добре в този напрегнат политически момент хората да гледат подобни неща.

„В тези филми се говори за бунтовници, за Съпротива, империя, има и един образ Джаба, всичко това поражда опасни асоциации у българското общество. Мисля, че Холивуд умишлено направи и пуска епизода точно в този момент. Опитват се да дестабилизират държавата” – заяви Цацаров пред асансьора, любимото му място за даване на изявления.

По непотвърдени данни премиерът Бойко Борисов ще лети до някоя от съседните държави с Авиоотряд 28, за да гледа тайно новия филм. За да не бъде разходката прекалено скандална, на борда ще се сервират тематично само пуканки и няма да има уиски, скъпи ядки или сьомга.

От Реформаторския блок подготвят тайни прожекции в страната, за да се поддържа революционния дух, но все още очакват от чужбина да дойде пиратско копие на филма.



Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама