Прокуратурата се мести в Националната библиотека, за да има по-лесен достъп до всички вестници

Дават 45 хиляди лева заплата на директора на библиотеката

Реклама

Тъй като Прокуратурата работи много ползотворно с вестникарски материали, подписани с псевдоним (пример е публикацията във в. "Труд", която предизвика светкавична проверка срещу Министерството на правосъдието за заобикаляне на закона за обществени поръчки), днес бе решено тя да се премести в Националната библиотека, която мнозина все още наричат по навик Народна.

По този начин Прокуратурата ще спести пари за абонамент, а и ще има лесен достъп до по-старата периодика. Според запознати, в издавания от Петко Славейков вестник „Гайда“ могат да се намерят материали, разкриващи притеснителни факти за корупция в последните години на турското робство.

„Дунавска зора“, излизал в Браила и Свищов под редакцията на Добри Войников, също ще бъде изчетен под лупа, но най-голямо внимание ще бъде отделено на вестник „Щурец“, издаван от Райко Алексиев в периода 1932-1944 г.

За по-голяма ефективност се очаква част от прокурорите да преглеждат и криминалните романи, написани от български автори, защото не се знае откъде може да излезе нещо полезно.

Тъй като Националната библиотека ще окаже голяма помощ в разкриването на всички престъпления в България, депутатите гласуваха заплатата на нейния директор да бъде 45 хиляди лева, колкото е месечното възнаграждение на директора на БНБ.

Vasko Bog

 

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

 

Последни

Реклама