Рекордът на Дизела няма да бъде зачетен, бягал е по пълнолуние

Неслучайно сайтът на БТС изобщо не отрази събитието

Реклама

Български туристически съюз (БТС) няма да зачете рекорда на Дизела за скоростно преминаване на маршрута Ком-Емине, научи „Дуплекс”.

Причината за това е, че Кирил Николов пробяга билото на Стара планина в дните преди пълнолуние. Той финишира часове преди настъпването на астрономическото явление, когато гравитацията на Луната е най-силна и, образно казано, дърпа всички нас нагоре, поради което хората на Земята са малко по-леки. Неслучайно повечето диети карат жените да гладуват около пълнолуние, за да изглежда ефектът от тях по-значим.

В БТС обаче не са вчерашни и не се хващат на такива елементарни номера. Доказателство за тяхната зрялост и разсъдливост е самият сайт на организацията www.btsbg.org. Там няма и дума за постижението на най-добрия ни планински бегач, а последният текст, в който се споменава името му, е от 24 септември 2013 г. Предвид дълголетната история на организацията това е все едно вчера, така че всичко е наред и сайтът може да бъде приет като актуален и в синхрон с живия живот.

Освен от опита за измама, в БТС са огорчени и от факта, че Кирил Николов-Дизела не е член на организацията, не плаща членски внос и е спал по хижите като частно лице, а не като организиран турист. А за организация, която се стреми да внуши на младите, че трябва навсякъде да ходят организирано, няма по-голяма болка.

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама