Слагат трамвайни релси на терена на Националния стадион

Най-после София става модерна столица!

Реклама

Столична община обяви поредната си чудесна инициатива за облагородяване и модернизиране на София. След като трамвайните релси на Руски паметник бяха затревени, от следващата седмица теренът на Националния стадион ще се сдобие с трамвайни релси.

Това е най-сериозната крачка, която София прави към кандидатурата си за „Европейска столица на шока 2024”.

Надеждите са чрез релсите българският футбол най-после да влезе в правия път, а и играта да се разнообрази малко. Очаква се и т.нар. fear factor най-после да обземе чуждите отбори, които определено ще бъдат респектирани от иновацията.

Освен това прекалено защитната игра вече няма да се коментира с баналното „паркираха автобуса”, а с далеч по-модерното „спряха трамвая”.

„Това е фюжън архитектура. Талантлив микс от модерни архитектурни, инфраструктурни и транспортни решения” – заявиха от Общината. На същата пресконференция главният архитект на София Петър Диков представи и ефектен проект за естакада, свързваща Орлов мост с лифтена станция Бай Кръстьо на Витоша.

Дуплекс” се опитва да се свърже с Евгени Минчев, за да чуе неговия коментар относно релсите на Националния стадион, но телефонът му е изключен.

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама