Созопол обяви независимост

Градът-държава е ограден лично от кмета-премиер Панайот Рейзи

Реклама

Тази нощ Созопол обяви независимост. В еуфорично състояние, дължащо се на алкохолни напитки и на приходите от туристи, управата на морския град реши да се отдели от България – статут, който не е непознат за древното селище.

Лично кметът Панайот Рейзи е участвал в монтирането на оградите, след като е изключил мобилния си телефон, за да не му звънне Бойко Борисов и революцията да се провали.

Панайот Рейзи става премиер и президент на малката разкошна държава, в която няма да бъдат допускани бедни туристи с палатки и хитреци с кемпери, които искат да спят безплатно на морето.

Роденият в Созопол супер историк Божидар Димитров ще бъде министър на културата, на българщината и отговарящ за созополците в чужбина. Снощи той е започнал археологически разкопки в новосъздадената държава, при които е открил три вампира, четири мумии и две джапанки, произведени в несъществуващата вече държава ГДР. Това още веднъж доказва, че Созопол е възникнал преди Древен Египет. Нещо повече – погребението на мумиите е ритуално, край казан за ракия. Грандиозно откритие, показващо, че ракията е измислена в Созопол и то още преди Христа.

Повечето наблюдатели определят ситуацията в Созопол като „Панайот Крейзи”. Кореспондентът на „Дуплекс” изчаква да му бъде издадена виза, за да следи събитията отблизо.

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама