Standard & Poor's обяви, че България е само Poor (бедна)

Перспективата за страната ни е ОО (окончателно отчайваща)

Реклама

Рейтинговата агенция Standard & Poor's (S&P) обяви, че България е само Poor (бедна) и няма никакъв Standard (стандарт).

„Понижаваме перспективата си за България от негативна на окончателно отчайваща, известна сред специалистите и като ОО” – обявиха от агенцията.

„Взехме предвид всички процеси в парламента, правителството и футбола (местен и на европейско ниво). Отчетохме хигиената и храната по морето, както и състоянието на чинията на Бузлуджа. Разлистихме няколко вестника, разходихме се по няколко софийски тротоара, след което разбрахме защо хората ходят по улиците и ни бе лесно да напишем доклада. Повод за оптимизъм открихме единствено в добре спазвания стандарт „Стара планина” при кебапчетата, както и умерен прогрес при телешката сушеница, но това няма как да се отрази на макроикономическо ниво” – сподели говорител на Standard & Poor's.

Според наблюдатели всичко това означава, че S&P вероятно ще понижи настоящия кредитен рейтинг на страната от AA (да не се бърка с батериите) на ЮЯ.

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама