Вълчо Вълчев стана последният месоядец, изкачил връх Мусала

Месоядците в България се разгневиха, че медиите обръщат толкова внимание на първия веган, изкачил 8-хилядника Манаслу

Реклама

32-годишният Вълчо Вълчев от Вълчедръм стана последният месоядец, изкачил връх Мусала. Ето и предисторията на това крайъгълно постижение за родния туризъм.

Месоядците в България се разгневиха, че медиите обръщат толкова внимание на първия веган, изкачил 8-хилядника Манаслу.

Какво като е веган. Той има два крака и ние имаме два крака“ – възмути се месоядното общество у нас. „Ние също срещаме трудности в планината. Никъде по хижите у нас няма виенски шницел. Никъде в Непал и Алпите няма мусака. Нашите изкачвания в планината също са изпитания за духа и тялото“ – ядосаха се месоядците и решиха да направят масово изкачване на връх Мусала, за да привлекат вниманието на сутрешните тв блокове.

При масовото изкачване последен бе възпълничкият Вълчо Вълчев от Вълчедръм. Изкачването е важно не само за България, но и в личен план за Вълчо, който реши да изпита волята си. Преди атаката на върха той се захрани обилно със свинска вратна пържола, телешки шол и пилешко вретено.

„Исках да покажа, че и добре нахранените хора могат да изкачват върхове. Не е нужно да си изнервен от гладуване, за да припкаш нагоре по чукарите” – заяви през две дискретни оригвания Вълчо и отпразнува изкачването с червено вино и дивечова луканка.

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

Последни

Реклама