Военната колона мина през „Белокопитово“ и е в неизвестност

Временно Северна България е без армия!

Реклама

Военната техника, която тази вечер тръгна по магистрала "Хемус", за да участва в учение "Шабла 2015", е минала през пътен възел „Белокопитово“, след което следите й се губят, научи „Дуплекс“.

В резултат на това Северна България временно е без армия! С пукването на зората районът ще бъде огледан с дронове, предоставени от частни фирми. Добрата вест е, че хеликоптерът на нашата армия се намира в южната част на страната и е в изправност. Той също ще се впусне да издирва колегите си, но точният час на излитане не стана ясен, тъй като пилотът не вдига телефона си. Вероятно си е легнал или гледа филм на компютъра със слушалки, поради което не чува, съобщи репортер на „Дуплекс“.

Изгубването на половината ни армия в навечерието на Голяма Богородица предизвика паника сред по-набожните хора у нас, които считат това за лошо знамение.

Най-лошият сценарий е заблудената военна колона да попадне в тъмната част на денонощието в плевенското село Коиловци, където преди три години местните пребиха френски командоси.

Генералният щаб на армията ни е в особено голям шок, тъй като по-рано днес Бойко Борисов им се накара за плановете да пътуват в 18 часа по магистралата и да предизвикат задръстване. Лично премиерът заповяда колоната да тръгне в по-късен час, но вероятно всички горчиво съжаляват за това и по всяка вероятност българската армия ще се придвижва занапред само по светло.

Все пак има надежда колоната да се е отбила в Плиска, за да облее техниката с животворната вода, за която наскоро се оказа, че съдържа половината Менделеева таблица и има антикорозионно действие.

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама