„Ем Джи 05“: превозваме италиански ябълки из цяла Европа

Българската фирма бележи двукратен ръст заради нов модел на работа – шофьорите й карат само нови камиони (Платена публикация)

Реклама

Почти цялото сезонно производство на ябълки в Северна Италия се превозва в Европа от българската фирма "Ем Джи 05". Италия е вторият най-голям производител на ябълки в Европейския съюз, с годишна реколта над 2 млн. тона. Освен че превозва огромна част от сезонно производство на ябълки от Северна Италия, родната фирма транспортира и продуктите на най-големия европейски производител на концентрати за мляко и мармалад, както и хранителните изделия на eдин от лидерите в бранша с 15 000 магазина в 12 европейски страни.

Компанията започва дейност в разгара на кризата – през септември 2011 г. с два камиона „на старо“ и петима служители. Сега камионите и ремаркетата са вече над 50, а служителите – над 80. За трета поредна година „Ем Джи 05“ бележи ръст на приходите от транспортни услуги, който е 1,2 пъти за 2015 г. спрямо 2014 г., 1,7 пъти - за 2014 г. спрямо 2013 г., и 2,2 пъти - за 2013 г. спрямо 2012 г. Авторитетна бизнес класация поставя фирмата на второ място сред най-бързо развиващите се компании в транспортния бранш у нас.

Ръстът идва логично от новаторския за България модел на работа. "Ем Джи 05" е единствената компания у нас, която наема нови влекачи и ремаркета от други транспортни фирми, а не ги закупува. Камионите се наемат от „ПИМК“ и от местния дилър на Scania „АГРИ-М“. Връщат се преди изтичане на гаранцията (след не повече от 3 години) и се вземат нови. Това позволява спазване на сроковете на доставка, което за превоза на храни e най-важното, добро планиране и бърза реакция. Когато има нови договори, веднага се осигуряват нови превозни средства и допълнителна работа. До 48 часа след сключване на договор за нова дейност, шофьорът тръгва на път.

До края на 2016 г. фирмата планира да открие 20 нови работни места. Стартовата заплата на шофьор в „Ем Джи 05“ е 3200 лева, като до третата година може да достигне 4100 лева. След третия месец се изплащат и бонуси. Всеки шофьор преминава фирмено обучение през отделите, с които ще работи. Получава и облекло за всеки сезон. Диспечерите ръководят процеса денонощно.

„Стараем се да осигурим такава среда, в която шофьорите да са максимално разтоварени от отговорност, различна от шофирането. Те карат само нови камиони и ремаркета, в гаранция. Чувстват се комфортно в тях. Нямат проблеми с обслужването им из цяла Европа. Понеже и гумите са под наем (от Pirelli), не се налага да се отклоняват от курса си, а сервизите идват при тях... Най-хубавият камон е камионът под наем“, поясняват от фирмата.

"Ем Джи 05" е българска компания за международен транспорт. Специализира в хладилни превози на хранителни стоки (т.нар. “температурен транспорт“) извън България, на територията на Европейския съюз.

През 2015 г. компанията дари на „Българската Коледа“ 10 хиляди лева, което я постави на 9-то място сред 20-те най-големи фирми-дарители на престижната инициатива.

Повече информация за новите работни места – от отдел „Човешки ресурси“ на телефони (032) 398 388 или (0892) 293 809.

 

Тагове: транспорт