Ето как един човек събра всички покемони в Pokémon Go

„Вземете си удобни обувки” е един от неговите съвети към всички фенове на играта

Реклама

Ник Джонсън от Бруклин е първият човек, успял да събере всички 142 покемона, налични в САЩ (в целия свят те са общо 151).

В продължение на две седмици той е вървял средно по 13 км след работа, за да сбъдне детската си мечта. В някои дни той е отделял на играта Pokémon Go по 8 часа.

Предпоследният покемон в колекцията му е бил Porygon. За да го вземе, той е пътувал с такси до Джърси Сити, където е успял да го намери.

Последен в списъка е бил Omastar. Ден по-рано той го е видял съвсем наблизо, но точно тогава мрежата на мобилния оператор Verizon се разпада за 15 минути.

Един от съветите на Джонсън към всички фенове на играта е: „Вземете си удобни обувки”. Ако харчите реални пари за играта, неговата препоръка е да инвестирате в инкубаторите за яйца. Всички съвети на Ник ще откриете тук.

Трябва да се отбележи, че Ник Джонсън не е социопат и си има приятелка. След като американските медии съобщиха за него, хотелската верига Marriott му предложи своите услуги, за да посети Европа, Азия и Австралия, където да събере специфичните за тези региони покемони.