Facebook даде 10 000 долара на 10-годишно момче, открило пропуск в Instagram

Куриозното е, че момчето дори няма нужната възраст, за да си направи профил във Facebook

Реклама

10-годишно момче от Хелзинки на име Джани е открило сериозен пропуск в платформата за споделяне на снимки и видео Instagram, която е собственост на Facebook.

Малкият гений е установил, че чрез промяна в кода може да изтрие всеки текст, публикуван в мрежата. Той е изпратил мейл до Facebook, като за доказателство е изтрил коментар, публикуван от компанията в тестов профил. „Можех да изтрия всичко, включително постовете на Джъстин Бийбър” – казва по-късно пред финландски медии вундеркиндът.

Според Forbes пропускът е открит в края на февруари, а през март технологичният гигант е изплатил на момчето 10 000 долара в знак на благодарност.

Куриозното е, че момчето дори няма нужната възраст, за да си направи профил във Facebook (изискването е за поне 13 навършени години).

С част от парите Джани планира да си купи ново колело, футболен екип и нови компютри за братята си.

Момчето е най-младият участник в програмата на Facebook за възнаграждаване на всеки, открил пропуски в софтуера. Досегашният „рекорд” се държеше от друг, 13-годишен ентусиаст.

От 2011 г. досега Facebook е изплатила над 4,3 милиона долара на над 800 души, открили пропуски в сигурността. През 2015 г. 210 души са получили общо 936 000 долара.

Тагове: Facebook Instagram