Google интегрира списъка със задачи в мобилния Calendar (ВИДЕО)

Засега Reminders са налични само в мобилната версия, но скоро ще се появят и в уеб варианта

Реклама

В календара човек записва ангажименти, които са свързани с някакъв конкретен ден и час. Например „среща в сряда от 11 часа”, „обяд в петък от 13 ч.” и т.н. А задачите, които нямат конкретен срок, записваме отделно. Да речем, „смяна на гумите”, „да купя подаръци за Коледа” и др.п.

По този начин работим с два списъка и задачите без срок често остават непогледнати. Точно затова от тази седмица Google Calendar въвежда възможността за създаване на Reminders (напомняния), с които да следим и тези ангажименти. Ако задачата не е отбелязана като изпълнена, съответният Reminder се появява в списъка с ангажименти за следващия ден.

В Reminders могат да се добавят телефонни номера и адреси автоматично. Ако трябва да се обадите на някого, ще бъде съвсем лесно да добавите телефонния номер от контактите в апарата ви.

Reminders могат да се създават и от Inbox, Keep и Google Now. Това означава, че можете да въведете задача, докато проверявате мейла си.

За да ползвате Reminders, трябва да свалите най-новата версия на Calendar от Google Play. В скоро време новата функция ще бъде налична и в уеб версията.