Google започна разпространението на Android 7.0 Nougat

От излизащите в следващите седмици на пазара телефони първият с Android Nougat ще бъде LG V20

Реклама

Google започна разпространението на най-новата версия на операционната си система Android 7.0, която носи името Nougat (нуга). За компанията е традиция да кръщава версиите на някой сладкиш, като първите букви от имената са поредни в английската азбука. Предишната версия, представена през октомври 2015 г., носи името Marshmallow.

Първи от новата ОС ще се възползват потребителите с телефони Nexus. През следващите седмици тя ще бъде разпространена на Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player, Pixel C и General Mobile 4G (Android One). Всички устройства, които са част от Android Beta Program, също ще получат най-новата версия.

От излизащите в следващите седмици на пазара телефони първият с Android Nougat ще бъде LG V20.

Не се уточнява кога останалите Android телефони ще бъдат обновени с Android 7.0.

Сред новите екстри на Android 7.0 е възможността да ползвате два или повече езика едновременно, както и да работите с две приложения в отделни прозорци на екрана (side-by-side), като превключането между тях става с бутона „recent apps”.

Превключването между две приложения в режим full screen също е улеснено – двойно натискане на бутона „overview” превключва между последните две използвани приложения.

По подобие на iOS, Nougat също дава възможност да отговоряте на съобщения, без да отваряте съответното приложение.

В Android 7.0 са добавени 72 нови емоджита, както и поддръжка на Vulkan – API за 3D рендериране, което ще подобри графиката на следващото поколение игри. Nougat е готова и за Google Daydream – гейминг платформата с виртуална реалност.

Използването на ресурсите на батерията е подобрено, а благодарение на Direct Boot устройствата ще се включват по-бързо.

 

Повече за новата ОС можете да научите тук.

Тагове: Android Nougat Nexus