GoPro подготвя 360-градусова камера за масовия потребител

Реклама

Само няколко дни след съобщението, че Nikon навлиза в сектора на екшън камерите с модел, който прави не само 4K UHD кадри, но и 360-градусово видео, GoPro отвърна на предизвикателството.

По време на Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас изпълнителният директор на компанията Ник Удман обяви, че съвсем скоро GoPro ще пусне на пазара „по-обикновена” сферична камера.

Миналата година компанията представи две системи за 360-градусово и 3D видео за виртуална реалност, но те са доста скъпи и на практика са достъпни само за професионалистите.

GoPro създаде съвместно с YouTube доста такива клипове, някои от които бяха качени и във Facebook – една от малкото платформи, които поддържат този формат.

Появата на „по-обикновена” сферична камера от лидера в бранша е добра новина за ентусиастите, тъй като от представянето на модела Hero4 измина повече от година.

Вероятно 2016-а ще бъде годината, в която 360-градусовите камери ще навлязат по-масово в ежедневието ни. В скоро време трябва да се появи на пазара и обявеният по-рано дрон на GoPro. По всяка вероятност той ще е съвместим с новата камера, така че ни очакват вълнуващи клипове.

Тагове: GoPro камера