Графити художници саботираха сериала "Вътрешна сигурност" (Homeland)

Текстовете на арабски, показани в посления епизод, критикуват сериала

Реклама

Графити художници, наети на надраскат стени с арабски графити на снимачната площадка на сериала "Вътрешна сигурност" (Homeland) в Берлин, написаха, че той е расистки, като епизодът с този декор беше излъчен по американската телевизия в неделя, съобщи Асошиейтед прес.

Тримата художници Стоун, Хеба Амин и Карам Кап обясниха в интернет, че първоначално не са искали да декорират снимачната площадка, представляваща бежански лагер на Хизбула, но след това са размислили, че това е отлична възможност да изразят не само своето политическо неодобрение към сериала, но и това на много други хора.

Текстът вляво е: „Homeland не е сериал”. Вдясно: „Този сериал не представя гледната точка на художниците”
Снимка: Homeland


Продуцентът Алекс Ганза призна, че излъчването на кадрите е грешка, но добави, че сериалът "Вътрешна сигурност" винаги се е стремил да е подривен и да е стимул за разговор. "Затова можем само да се възхитим на този пример на артистичен саботаж" – заяви той.

Сериалът "Вътрешна сигурност" е много популярен и спечели няколко награди "Еми", но в същото време е критикуван за начина, по който представя мюсюлманите. Пакистан и Ливан също възразиха срещу начина, по който са представени в него.

Графитът вляво: „Свобода... сега в 3D”. Текстът вдясно е: “Homeland е диня”, което на жаргон означава да не се взима насериозно
Снимка: Homeland