iPhone 6 и 6 Plus: първи впечатления

Вижте какво да очаквате от новата генерация смартфони на Apple oт ревюта от западните медии

Реклама

Първите ревюта на най-новите iPhone-и са факт в западните медии, като навсякъде битува категоричното мнение, че iPhone 6 и 6 Plus са два убийствени смартфонa. iPhone 6 бива определян като най-добрият смартфон на пазара в момента, като становищата в по-голяма степен се разминават при 6 Plus – заради масивния му фаблет размер. Ако имате неясноти около устройствата на Apple, не бойте се! Ние събрахме всичко, което трябва да знаете в крайна сметка за iPhone 6 и 6 Plus.

 

iPhone 6: „най-добрият смартфон на пазара”

 

Уолт Мосберг от Recode одобрява хода на Apple да замени 5S с iPhone 6 като флагман сред смартфоните на ябълковата компания. Той дава най-висока оценка на всичко в него и го нарича най-добрият телефон на пазара в момента. „По мое мнение, това е най-добрият смартфон на пазара, комбинирайки неповторимо своя хардуер с изцяло новата операционна система”, споделя журналистът.

Журналистите в Macworld пък са били поразени от това колко различно телефонът се усеща в ръката. Промените в дизайна са повече от естетични: „Ако задържите един iPhone 6 в ръката си за първи път, можете спокойно да кажете, че това е много по-различно устройство от iPhone-ите на компанията от Купертино от последните четири години. Изчезнало е по-индустриалното усещане на iPhone 4 и 5 – с техните прави страни и скосени ръбове. Новите телефони имат заоблени ръбове, и дизайнът им е по-близък до iPod Touch, iPad и дори до най-първия iPhone.

Вестник New York Times мисли, че операционната система iOS 8 е всъщност най-добрата част от последните устройства на Apple. Те установяват, че животът на батерията на по-малкия iPhone 6 е всъщност по-добра, отколкото при по-големия модел – издържаща почти два дни на употреба с едно зареждане.

Wall Street Journal твърди, че "iPhone 6 е новият крал на телефонните снимки". Сензор на камерата е бил увеличен, въпреки че неговите мегапиксели са останали същите. iOS 8 има много софтуерни ъпгрейди за камерата, което със сигурност е плюс. А по-голямата версия на новия iPhone получава оптична стабилизация на изображението като допълнителен бонус.

 

iPhone 6 Plus: „повече или по-малко – джобен таблет”

 

"Въпреки, че Apple никога няма да използва термина "фаблет", за да го опише, iPhone 6 Plus наистина се усеща като повече или по-малко джобен таблет", категорични са от Fast Company. Това изглежда е общото мнение сред първите отзиви. iPhone 6 Plus е много повече iPad, отколкото iPhone.

Дейвид Поуг oт Yahoo е съгласен с това: “Големият iPhone 6 Plus спокойно може да бъде наречен iPad Nano”.

New York Times мисли, че "Apple са могли да вземат пример от други производители на така наречените фаблети... и да се възползват от по-големия екран на 6 Plus". Те дават пример с наскоро дебютиралия Samsung Galaxy Note 4, който позволява на потребителите да променят размера на отворените приложения с помощта на пръст или стилус и да виждат множество прозорци едновременно на неговия 5.7-инчов дисплей – точно като при настолен компютър. А 5.5-инчов фаблет LG G3 пък ви позволява да отворите две приложения наведнъж и да ги оразмерявате колкото искате.

Тук е моментът да отбележим една от приятните нови функции при по-големия iPhone – т. нар. Reachability – двойното натискане на хоум бутона оразмерява екрана наполовина по височина, така че да можете да работите с иконите и само с една си ръка.

Като извод бихме казали, че 6 Plus чисто и просто няма да бъде подходящ за всеки потребител, заради големите си размери – но тези, които искат наистина голям екран, ще се влюбят в него.