iPhone 6: какво да очакваме днес! (предварителен обзор)

Ето нашите прогнози за това, което ще дебютира на сцената тази вечер…

Реклама

Вълнението около следващо събитие на Apple днес изглежда осезаемо. За първи път от години Apple може да разкрие един напълно нов продукт в портфолиото си от устройства – iWatch. Ние имаме вече някаква идея какво да очакваме от медийното събитие тази вечер, но то все още остава голяма загадка. Ще има айфони, в това сме сигурни. Ще бъде пусната мобилната операционна система iOS 8 – в това също. Ето нашите прогнози за това, което ще дебютира на сцената довечера…

 

Айфони, айфони, айфони…

От дебюта на iPhone 4S през 2011 г., Apple редовно вади нов iPhone в началото на есента всяка година (обикновено септември). Благодарение на безбройните течове на информация, клюки, както и предполагаемите снимки – няма никакво съмнение, че ще видим нов iPhone довечера. И този iPhone 6 вероятно ще се различава значително от своите предшественици.

За начало, той ще бъде голям. И е възможно да дойде в два размера: "малък" модел с 4.7-инчов дисплей, както и по-голям фаблет с 5.5-инчов дисплей. По-малкият модел може да има екран с резолюция от 1334 x 750 пиксела, докато по-големият се очаква да разполага с дисплей с резолюция от 1242 х 2208 пиксела. Това би означавало, че дисплеят на по-малкото устройството ще има двойна от настоящата резолюция на Retina дисплея, докато по-големият ще бъде с тройно по-голяма, което ще улесни разработчиците. Очаква се по-големият модел да има режим за ползване с „една ръка”, което ще разреши проблемите с фаблет размера, който може да е проблемен по отношение на ползваемостта.

Самият дисплей на новите айфони може да бъде направен от по-твърд и труден за надраскване сапфир, (който вече се използва в сензора Touch ID на iPhone 5S).

Новите айфони също най-вероятно ще включват подобрения на своите камери, като оптична стабилизация на изображението (може би само в по-големия модел). Някои снимки дори показват камерата като изпъкнала от задната страна на телефона.

 

iOS 8

По време на конференцията WWDC през юни, Apple подчерта някои от големите нови промени, които iOS 8 ще донесе. Днес Apple вероятно ще разкрие продължение на няколко от тези нови функции и ще даде по-подробна, потребителски фокусирана информация за това как те работят.

Очаква се да видим как работят интерактивните известия на iOS8 (в Notification Center, началния екран, както и при заключен екран), както и новини за Mail, Safari и Spotlight Search. Най-вероятно Apple ще отдели известно време от ивента, за да презентира предимствата на новата си iOS 8 клавиатура.

Новите, фокусирани към дома и здравето Apple платформи – HomeKit и HealthKit, също трябва да получат своите минути слава под светлината на прожекторите, показвайки как едно iOS устройство може да контролира и да си взаимодейства с битовите технологии и аксесоари по един лесен и интуитивен начин. Очаква се да бъде продължена темата за приемствеността и синхронизирането между и iOS и OS X Yosemite.

 

Часовник?

Най-големият въпрос около Apple преди събитието тази вечер е: Ще представи ли ябълковата компания часовник? Нашето предчувствие е, че ще го направи, а информацията, която разкриват от New York Times и Wall Street Journal, изглежда го потвърждава.

Apple вероятно ще покаже прототип на своя часовник и как той ще работи, но това не означава че ще го пусне в продажба в близките няколко месеца – по-скоро може да го очакваме най-рано в началото на 2015 г., като няма признаци за масово производство все още.

Подробностите около това как ще изглежда и функционира този така наречен iWatch са сравнително малки, но се предполага, че той ще ima извит OLED дисплей и ще бъде в два размера.

Очаква се той да може да се интегрира с платформите на Apple HomeKit и HealthKit, следящи жизнените ви показатели. Ще има Bluetooth свързаност и ще може да показва карти.

Устройството ще бъде насочено повече към дамите, отколкото към господата. Защо? Много мъже вече имат часовници, които носят – независимо дали става дума за Ролекс, който да носът с костюма си или спортен GPS часовник, които са с изразено мъжествен дизайн. А от своя страна, жените ​​използват здравни и фитнес приложения 200% повече от мъжете, според проучване на Flurry Analytics от юни 2013 г.

 

Умира ли айподът?

Айпод аутиторията продължава да се свива, но Apple все още нямат намерение да отрежe пъпната си връв с нея. Въпреки това, не можем да очакваме да видим много за айпод устройствата, тъй като ябълковата компания вече ъпдейтна iPod Touch през юни.