Кубинска торседор постави рекорд за най-дългата кубинска пура

Тя нави ръчно рекордната Habanos в София

Реклама

Торседор Юдит Перес от Куба нави на ръка най-дългата пура за България. Пурата стана готова за около 45 минути и е с рекордни размери - дължина от 182 см и обиколка от 9 см.

Юдит Перес дойде специално от Куба по покана на „Калиман Карибе“. В Куба тя практикува автентичното изкуство по навиване на пури на ръка. Работи в известната фабрика Romeo y Julieta и притежава най-високата степен на професионалист – 9-та. Освен торседор, Юдит е катадор – дегустатор, а и отговорник по контрола на качеството на вече готовите Habanos пури.


Според Перес отличната пура е резулатт от майсторството на торседора, в което той вплита емоция, хубава мисъл и добро настроение, за да удовлетвори всеки ценител.

Habanos е оригинално наименование, запазена марка, но и категория, отнасяща се за селектираните под изключително стриктни норми тютюни. Благодарение на плодородните си почви, благоприятен климат и специални условия за отглеждане на тютюн на специално защитени територии, от векове насам кубинската корпорация произвежда най-добрите ръчно направени пури.