Литературни пътешествия с такси

TaxiMeReads насърчава четенето на качествена литература в избрани таксита

Реклама

Четенето вече ще е една идея по-достъпно за хората в София, които пътуват с такси. По повод началото на новата академична година в университетите мобилната услуга за поръчка на такси TaxiMe, Сдружение за градски читални, сайтът за книги и четене “Аз чета” и издателство “Жанет 45” започнаха кампанията TaxiMeReads.

В рамките на инициативата до 18 октомври 2016 г. пътниците в подбрани таксиметрови коли в София ще могат да се насладят на специална селекция книги от колекцията на Сдружението за градски читални (читАлнЯта) и поредицата с къси разкази “Кратки разкази завинаги”. Според статистиката на TaxiMe, едно пътуване в столицата е средно 14 минути, затова фокусът на селекцията в TaxiMeReads са по-кратките жанрове.

“Стартираме TaxiMeReads, зa да помогнем на стойностните произведения да намерят път към повече читатели”, споделя Христо Чернев, изпълнителен директор на TaxiMe. Според създателя на сайта за книги и четене “Аз чета”, Александър Кръстев, книгите са естествена част от живота ни. “Инициативи като TaxiMeReads са модерен начин да покажем, че времето винаги е подходящо за качествено четиво, дори по време на път”, казва той.

Освен удоволствие от хубавите книги, всеки, който намери вдъхновение в някой от разказите, може да спечели 20 лв. отстъпки за TaxiMe пътувания, като изпрати името на произведението през приложението TaxiMe/Меню/Пиши ни. Пълните условия на играта и повече информация за TaxiMeReads могат да бъдат открити на Facebook страницата на TaxiMe и в специалната секция в “Аз чета”.

Мобилното приложение TaxiMe подбира най-добрите таксиметрови шофьори в града. Средно за 10 секунди любезен шофьор приема поръчката, а средно за 3 минути колата пристига на адреса. Над 150 000 души използват TaxiMe в София, а отскоро и в Пловдив. Мобилното приложение може да бъде изтеглено от: www.taxime.to/iOS и www.taxime.to/Android