Microsoft ще плаща на потребителите, които ползват браузъра Edge

Условието е Bing да бъде търсачката по подразбиране

Реклама

Почти три четвърти от потребителите на Windows 10 не ползват новия браузър на MicrosoftEdge. Това е накарало компанията да предложи заплащане, за да подобри позициите си при браузърите.

Програмата Microsoft Rewards, чието старо име бе Bing Rewards, дава точки на всички, които ползват Edge, а търсачката Bing е основна по подразбиране. Пазаруването от Microsoft store също ще се възнаграждава. Засега стимулирането важи само за САЩ, като точките ще се трансформират във ваучери за Amazon, Starbucks, Skype, както и за освободена от реклами версия на Outlook.com.

Microsoft лансира Edge през месец май, рекламирайки го като по-бърз и по-икономичен за батерията в сравнение с конкурентните продукти. Въпреки това браузърът има едва около 5% пазарен дял в света.

Преди години Internet Explorer, предшественикът на Edge, доминираше в тази ниша, но постепенно загуби битката с Firefox на Mozilla и Chrome на Google. Компанията претърпя и големи репутационни загуби около съдебните дела за некоректно налагане на браузъра като основен в предишните версии на Windows. Това бе и причината името Internet Explorer да бъде изоставено.