Реклама

Безпокойството и тревогите създават сърцебиене, затруднено дишане, изпотяване, замаяност, стягане в гърдите и чувство, че всичко е извън контрол. За да се възстанови контрола над мислите, контролирайте темперамента си. Анализирайте чувствата си. Всяко разгневяване изтощава силите, съсипва взаимоотношенията и пречи на работата ви. 

Когато сте спокойни, се разкрива най-дълбоката ви човешка същност.

Работете с план. Прогнозирайте и записвайте задачите, които ви предстоят. Разпределяйте ги в разумни срокове, независимо дали това са професионалните или личните ви цели за развитие.

Проявявайте щедрост към близките си или правете дарения. Ще се убедите във връзката между способността да даваш и състоянието на спокойствие и удовлетворение.

Човек е истински богат и има всичко, от което се нуждае, когато без усилие умът му е в покой.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

За да бъдете спокойни избягвайте самотата. Срещайте се с приятели. Говорете, споделяйте проблемите си вместо да изпадате в нервен срив. Обсъждането дава възможност да се намери по-правилно решение на трудните ситуации.

Слушайте успокояваща музика. Тя ще ви разсее от напрежението, породено от стресовото ежедневие. За лечебната сила на звуковете може да прочетете тук<<<.

Витамини от групата В укрепват нервната система. При безпокойство, депресивни настроения може да си добавите витамин В комплекс. Естествен източник с богато съдържание на витамини от групата В са зърнените храни, ядките, семките, зеленолистните зеленчуци.

Вана с лавандулов аромат също ще ви помогне да забравите тревогите и да заспите по-бързо. Повече за есенциите, които действат успокояващо, може да прочетете в поста:

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Чаша билков чай от маточина или жълт кантарион премахва последиците от стреса и създава чувство на спокойствие.

Начин за самостоятелно справяне е преминаване към коремно дишане. Друг способ е с език, опрян в небцето и затворена уста, да се произнася звука "М”. Така възпроизведените звукови вибрации за кратко време водят до успокояване.

Бягането е бързо и сигурно средство за освобождаване от лошите настроения.

Масажът на цяло тяло и "масажна яка" действат релаксиращо с премахване на умората. Механичното дразнене на кожните рецептори на голяма или малка повърхност от тялото изменят функционалното състояние на организма чрез рефлекторни реакции. Наред с това от масажите се освобождават биологичноактивни вещества, които създават чувство на удоволствие.

Снимка:Thinkstock/Getty Images