Най-добрите закуски за отслабване

10 страхотни комбинации, с които да дадете здравословно начало на деня си

Реклама

Повечето от комбинациите са странни и дори несъвместими, но когато ги опитате, ще разберете защо са толкова препоръчвани и полезни.

Резени ябълка със сирене
Не е задължително ябълка на ден да пази доктора далеч от мен/нас, но според научни изследвания помага в борбата с напълняването. Друго изследване пък показва, че сиренето също. Обединявайки двете в едно, ще направите най-добрия подарък на тялото си – пробвайте да съчетаете ябълка, нарязана на тънки парчета с няколко тънки резена сирене чедър. В началото комбинацията сладко-солено може да ви се стори страннa, но е наистина вкусна.

Банан с фъстъчено масло

Разстелете супена лъжица фъстъчено масло върху обелен банан. Въглехидратите незабавно ще ви снабдят с енергия задълго, а изследванията показват, че фъстъченото масло е една от препоръчваните закуски, защото помага да се справим с прегладняванията между храненията и с непреодолимия апетит.

Овесена каша с боровинки
Овесените ядки не са само добра закуска. Те могат да се хапват и през останалата част на деня, защото са полезни и здравословни. Като добавка към тях сложете и боровинки, които са не само суперхрана, но и ще добавят сладост към храната, без излишна захар, а и прилични количества витамин С.

Средиземноморски микс

Всичко средиземноморско е здравословно. Ето един приятен вариант за закуска, който ще допринесе много за сваляне на килограми – купа с нарязана краставица, няколко маслини и 4 супени лъжици хумус (хранителна паста, направена от нахут и тахан”.

Пшенични бисквити с извара
Сложете 10 пшенични бисквити в купа с извара. Купата с извара съдържа половината от нужните за организма протеини за деня. Това ще държи стомаха ви пълен до следващото хранене.

Зелен боб едамаме

Една купа с едамаме осигурява на организма 1/3 от дневната дажба протеини и фибри. Ако искате да заситят глада ви а дълго, може да ги консумирате сурови или замразени.

Грозде и орехи
Отново комбинация сладко-солено, която ще ви се понрави. Купа със зърна грозде и шепа орехи са всъщност цяла купа, пълна с натурални захари, фибри, здравословни мазнини и протеини – всичко, от което се нуждае организма ви на закуска.

Гръцки йогурт с малини и мед

Едно неповторимо напълно задоволително за стомаха трио ще направи старта на деня ви неповторимо енергиен. Отново получавате огромна доза фибри, полезни мазнини и протеини, плюс прилични количества витамин С от малините. 

Парченца пуешко с червена чушка
Навийте 5 тънко нарязани парчета пуешко с 2 нарязани червени чушки и две лъжици пикантна горчица. Ще се учудите, че калорийната стойност на тази закуска е само 150 калории.

Круша с масло от бадеми

Една круша и супена лъжица масло от бадеми е перфектната комбинация от протеини и въглехидрати за закуска. Добавяйки щипка канела, ще засилите полезните за здравето свойства на всички съставки.