Най-добрите лафове на Емо Чолаков за април 2017 г.

"Гръмне, валне, отшуми и с поне пет градуса разхлади"

Реклама

3 април
Много хубаво не е на хубаво. И понеже не може още отсега да клони към горещо, предлагам краят на безкрайно слънчевото време да започне точно сега. Ще вали на много места из страната, но само да припомня – това, че се е разсвяткала картата, не означава, че ще е целодневна буря. Тези неща са кратки и най-често следобедни: гръмне, валне, отшуми и с поне пет градуса разхлади.

Ето го и захлаждането – с около пет градуса надолу, които ще ни възстановят фабричните настройки и ще ни върнат към ранноаприлските норми.

4 април
Там, където ви пропуска, не губете кураж! Ще има и втори, и трети гръмотевичен тираж. И понеже прохождаме в сезона на бурите, нека припомня: това, че картата цялата е като дискотека, нищо не означава. Това, че във Враца гърми, не означава, че трябва задължително да се случи на площада. Може да изтрещи някъде в близките покрайнини. Не се опитвам да си оправдая несбъднатите прогнози... В тези времена гаранция за слънце/дъжд, дами и господа, никой ви не дава!

6 април
100-процентова гаранция ви давам, че и днес ще си имаме температури, а дали ще са точно тези, времето ще си покаже. Утре валежите ще са доста по-слаби и ще вървят към приключване, но ще захладнее. Нали ви казах да не прибирате зимните дрехи.

7 април
Голям студ. Може рядко да ни се случва, но като уцелим прогнозата, е голям кеф! Мантрата ми за зимните дрехи не бе напразна. Айде, ровете сега из нафталина. С дейното участие на духов оркестър „Северозападняците” пак са си актуални и ямурлуците, и калпаците...

10 април
Коректното обличане е мисия невъзможна. Схемата е стандартна: сутрин слънчево, а следобед затрещява и завалява.

13 април
На кого ли му пука дали вали, дали гърми. Ами, на почти всички. Ето затова имаме dalivali.bg. Аз да си призная – преписвам от там. В петък ще бъде топло. Щом и по морето ще е около 20 градуса – смятайте. Скоро обмислям да включим и бързовара, че водата все още е само 10-12 градуса.

14 април
Ще ме извините, че ще попретупам днешната прогноза, ама тя си го заслужава. Нищо особено – слънчево и топло.

15 април
Велика събота – велико ни извози слънчевите прогнози. Щом една мила жена ми направи сутринта забележка на спирката. Ето, подготвил съм сателитни доказателства за това как основно над София се завъртя един-единствен заблуден облак. Добре, че софиянци са у майкини, та няма кой толкова да ни наглежда.

21 април
Циганска зима! Точно месец, след като пукна пролетта, пак пуснаха парното и по всичко личи, че зимата още не е пукнала. Добрата новина е, че още утре ще се стопли. Само 12-15 градуса, но след зимната мизерия ще ни се сторят чудни, та прекрасни.

22 април
Всички, които по инерция след пускането на парното тръгнаха да слагат зелето, днес бързо се отказаха. Парното скоро също ще го направи, не знам защо въобще го пуснаха, може би защото чакаме поне още два транша сутрешна слана.

23 април
Днес поривите на северозападните ветрове ще достигнат до бурните и палавите 80-90 км/ч. Следобед ще се заоблачи и на много места ще завали, като тук-таме, за да ни напомни, че чакаме Гергьовден, а не Коледа, ще вземе да прегърми. Пролетна шарения ще е и в планината, където над 1600 м ще вали сняг. И все пак, за да не ми се сърди кебапчията на дендрариума, ще кажа, че евентуално до обяд може да има някакво слънчице и да става за разходка. От понеделник ще се стопли бързо и в четвъртък ще доближим 30 градуса. Няма майтап!

24 април
Започна да се заАПРИЛява и запролетява. Днес ще лъсне цялата истина за късен април и разгара на пролетта. Вижте южняците как нетактично спрямо сезона ще вдигнат температурите в следващите дни. Срядата ще се държи що-годе прилично, пролетно. Четвъртък и петък обаче ще доближат емблематичните за лятото 30 градуса. Явно с цел една – като дойдат почивните дни, пак здравата да загърми и затрещи.

25 април
Извънсистемна лятна жега. Резки температурни скокове – идеални за настинки. Внимавайте как се обличате! През следващите дни ще напече още повече, за да може баш за уикенда да ни се стоварят тежки гръмотевици.

26 април
О, чудеса! В самия край на април най-после имаме цяла една сутрин без отрицателни температури в цялата страна. Само в Казанлък беше 0. Честито! Миналата седмица ни разколеба дали и тази година сезоните ще следват фабрично зададената им последователност, но сега нещата са наред. Времето е приказка, която в следващите дни ще се доближи до градските митове и легенди. Африкански топли потоци активно се насочват към нашите ширини.

27 април
Постоплихте ли се? Че чух оттук-оттам по площадките мамите да се оплакват вече от жегите. Казаха си го лято и верно – лято! Ей, напоследък много познават! Утре вярвате-не вярвате, щете-не щете за още по-голяма жега се пригответе.