Най-добрите лафове на Емо Чолаков за февруари 2017 г.

"Времето над цялата страна е: душа лети, сърце пее. Или както казват не толкова поетично настроените синоптици, ще бъде предимно слънчево и почти тихо"

Реклама

1 февруари
Честит Трифон Зарезан по не знам какъв стил! Живи-здрави! Минус 15 в Пловдив, Пазарджик и Казанлък. Минус 17 в Чирпан, а оня ден подскачах тук, че се било свършило вече. Ама, разбира се. Минуси ще имаме още доста време, но няма да се задържат толкова трайно. Свърши се ледената епоха. Започва месецът на виното и любовта.

3 февруари
Южнячето, макар и слабо, ще успее вече всички да ни стопли.
Ще вдигне мръсните мъгли и качеството на въздуха чувствително ще подобри!

7 февруари
Ще се запролетим, ама друг път. Малък, малък, ама си е Сечко и още месец-два ще я борим зимата. Тази нощ южнякът снегояд се сменя със северняка зъботрак.

8 февруари
В София доскоро имахме някакъв снежен ръмеж. Може и да е спрял – от подготовката на времето така и не ми остана време да го погледна. Но да го гледам и да не го гледам – на запад постепенно спира да вали.

9 февруари
Каквото и да ви говорят синоптиците, не забравяйте – утре е петък и по всички дебели книги следват почивни дни... Севера на Юга не вярва. Доста различни са днес, доста по-студена ще бъде и утре Северна България... Където изобщо прехвърчат няколко снежинки, ще са толкова, че мога да ви ги изброя поименно... Дано пуснат парното, че Сибир пак завъртя кранчето.

12 февруари
Мечката в зоопарка в Павликени се събуди. Сигурен признак, че пролетта е неизбежна – колкото и да ни бяга по тъча. Следващите две сутрини ще е доста студено, но от вторник, 14-ти, започва рязко да омеква. А дано – както казват професионалните синоптици.

13 февруари
За да няма сърдити и да започнем да се обичаме най-после, в името на любовта и виното, на Трифон-Валентин ще се случват чудеса. Слънце ще огрее най-после и Северна България. Преди това имаме да изстудуваме още една кучешка сутрин... Изключително любовна, топла вълна се е занадигала от запад. Поне аз се влюбих от пръв поглед. От сряда нататък чакаме около 10 градуса. Останете перманентно влюбени!

14 февруари
Освен на вино ще ви лъхне силно и на пролет в цялата страна. О, чудеса! Ето я западната топла вълна, която на крилете на любовта е понесла пролетта. Ти да видиш – поезия! Около 10 градуса във всички следващи дни. Не спирайте да се обичате!

15 февруари, 17:00 ч.
Днес убедително и в много места прескочихме +10 градуса, а утре щяло да захлажда. Ама, моля ви се! Срамота е да се говори така в национален ефир при положение, че до вчера тънехме в целодневни минуси. Истината е една – преборихме я тежката зима. Правете си смели планове за почивните дни и въобще не ги слушайте синоптиците, че щяло да вали. Това ще са слаби пролетни росици.

15 февруари, Централна емисия
Вижте каква революция на температурите победи и окончателно свали леденото владичество на зимата. В Пловдив, густо майна, +14 градуса. 15 февруари ще остане в историята като денят, който сложи края на една прекалено истинска зима. И сега внимание! Понеже подизпълнителят на южняка снегояд – днешният топъл западен вятър, в следващите часове предстои да се извърти пак на северняк, може да чуете от някои псевдоспециалисти, че щяло пак да застудява. Сакън, да не я чувам повече тази дума! Гответе летните дрехи и се надявайте да ви станат!... След лека спирачка в четвъртък петъчните и почивните температури пак ще са горе на черешата, т.е. ще напомнят за предстоящите черешови времена.

17 февруари
Във въздуха се носи аромат на пролет и петък. Дори и в най-мъгливите места пролетният устрем на февруарското слънце надделява. Времето над цялата страна е: душа лети, сърце пее. Или както казват не толкова поетично настроените синоптици, ще бъде предимно слънчево и почти тихо. На север трудно ще преминете 10 градуса, но ако се оплачете, системата ще го отчете като известна степен наглост и неблагодарност...

22 февруари
Благодарение на южняка Пловдив започна деня с 8,4 градуса минимална температура, а в 11 часа вече бе 16! Малък Сечко, но се усеща като Великден. В четвъртък и петък като нищо може да прескочим 20-те градуса. В чест на събота и неделя ще имаме втори пореден уикенд с валежи и застудяване, или по народному – ще се скофти.

23 февруари, 17:00 ч.
Днес във Видин, Пловдив и Бургас стигнахме до 21 градуса. По-слънчево очевидно няма накъде, но утре се кани да стане по-топло. Сигурно ще кажете „Как по-топло, като утре го давате 17, а днес бе 21”. Ами, то и за днес го давахме 17 в Бургас, ама на.

23 февруари, Централна емисия
Не време, а някакъв празник беше това днес. И птичките, и пчеличките, земя и небо, звяр и природа празнуваха празника на възраждането... Пролет пукна, ние не!...
И кога, ако не баш в събота, задухва севернякът. Застудява и завалява. Случайност? Не мисля!

24 февруари, 17:00 ч.
Пролетната приказка от последните дни е прах в очите, вдигната от южняка. Пореден ден с над 20 градуса – Малък Сечко се взе за голямата работа и затова времето се самосезира и започва да внася ред в системата. Утре до обяд дори в планините до 2000 м н.в. ще вали дъжд – грозна картинка! Неделята ще е тази, която ще спаси почивните дни.

24 февруари, Централна емисия
Днес в Ловеч бе 23 градуса. То не че нещо е нормално в нашата мила родна картинка, но пък и тази февруарска жега, дами и господа! А защо реши да се вразумява точно в събота и да ни прецаква почивката, не мога да ви кажа. Продължавам да ви дразня – от запад вече пъплят пълчища от облаци.

25 февруари
Неделният ден ще обърне палачинката и северът ще бъде компенсиран. Повечето слънце и повечето градуси ще са за северната половина от страната. Хубавото на лошото време е, че много бързо ще се подобри.

27 февруари
Мъглата на определени места направи на пух и прах днешната иначе така жизнерадостна, пролетна прогноза. Хич не е професионално и доста намирисва, но до края на деня времето го даваме с „ако, ако”. Ако се вдигне... Извън другарската самокритика, в по-голямата част от страната се оправдава прогнозата за 15-18 градуса. Няма да ви дразня в делничен ден, че днес в планините е чудесно, но ще дам жокер – за трите почивни дни в края на седмицата се очертава приказно време.