Най-добрите лафове на Емо Чолаков за януари 2018 г.

"Добрият стар южняк! Добре, че се раздуха снощи, че да проветри затлачената атмосфера. Голям човек е южнякът, да знаете!"

Реклама

1 януари
Живи, здрави и за много години! Вижте колко знаково и положително започна новата година: 14-15 градуса в много места!

4 януари
Днешният напън на зимата да се върне към фабричните си настройки бе мимолетен. От утре януари пак ще се засили да става летен. Предстои безобразно и грубо погазващо сезонните ценности затопляне!

7 януари
Честито на всички именици! И да почерпите, че вижте какво време сме ви уредили. Където не е мъгливо днес, непременно ще е слънчево.

10 януари
Добрият стар южняк! Добре, че се раздуха снощи, че да проветри затлачената атмосфера. Голям човек е южнякът, да знаете! Той обаче отслабва, но по-важното е, че истинската зима иде! До ден-два-три. Кучешки виелици баш за почивните дни.

12 януари
2018-а е годината на кучето и скоро ще й проличи – откъм студ! През следващото денонощие се гласим за сняг и виелици. Има ли как – не пътувайте утре! Добре, че е събота, та домашният арест по-лесно се постига... И понеже мрънкахме досега за зима – ето, заповядайте! В следващите дни ще сме целодневно под нулата.

16 януари
Времето въобще не е сигурно, като какво точно иска да се самоопредели. Може би му трябват конвенции. Относно снега – кой побелял, побелял! Ако по-късно днес нещо превали, по-вероятно ще е дъжд. Утре южнякът ще се усили и гледайте какво става – ще стигнем до около 10 градуса. Много киши и пързалки ни чакат, така че шофирайте и пешеходирайте внимателно!

18 януари
През нощта северозападният вятър рязко ще отслабне. В петък сутринта все още ще го докарва на зима, но след това южнякът и слънцето ще вдигнат градусите до 10-11 градуса. На 1200 м в планините температурата ще скочи от минус 5 днес до +7.

19 януари
Какво беше вчера, какво е днес? Докато ни надухат ветровете, пак са ни цъфнали теменугите, а скоро и налъмите. Всеки ден ни е нов сезон. Днес освен слънчево ще ни е и много чисто. Дишайте с пълни гърди, че не се знае кога пак ще имаме толкова въздух в саждите и прахоляка. Като за януари ще е направо жега. По морето и в Югозападна България сме отпуснали квота до 12 градуса. В събота и неделя ще повали дъжд, който в Северна и Западна България ще премине в сняг.

25 януари
Студ през януари – каква иновация! Минус 10-11 сутринта е студено, но като за януари – нищо не е. Едно време какви студове имаше! Днешните температури са най-ниските за тази зима и веднага следва повишение. А заради инверсията утре на 1200 м в слънчевата планина ще е +4 градуса, т.е. ще е по-топло от половината населени места. Почивните дни ще са много слънчеви и топли!

28 януари
Ода за вятъра. Така съм кръстил днешната прогноза. Вятърът ще се смили и ще ни проветри. Нищо притеснително откъм скорости, но така ще разруши инверсиите, че рязко ще ни светне пред очите.

29 януари
Чиста пролет днес! И чист въздух! Януари днес се усещаше като април – към 14:00 часа в Пловдив беше 17 градуса!... Имаме нелоши шансове точно за почивните дни зимата да се вземе в ръце.

30 януари
Вятърът доста предателски стихна в котловините на Западна България и възроди зловонните и зловредни инверсии. Въпреки всичко е толкова топло, че ме е срам да цитирам градусите. 13 в София, което е около 13 пъти повече от обичайното.

31 януари
На изпроводяк на януари, след толкова безумно слънчеви и ненормално и неморално топли дни, ако имате усещане, че всеки момент нещо ще се промени – да, ще се стопли още! А днес бе 17 градуса в Пазарджик и Монтана. За да не прави сечено на батя си, Малък Сечко ще продължи пролетната линия, наложена от януари.