Най-добрите лафове на Емо Чолаков за юли-август 2017 г.

„Морето, което днес говори с ваканцуващите на някакъв странен, есенен език”

Реклама

През голяма част от двата горещи месеца лъчезарният Емо Чолаков бе в отпуск и много ни липсваше, но въпреки това отново събрахме солидна порция свежи лафове.

1 юли
Не е за вярване, но в 9 сутринта във Враца вече бе 35 градуса. Айде, честит юли, честит Джулай! Адски мор ни чака днес! В следващите часове ще се пише метео история.

2 юли
Днес цели 40 градуса в милото, родно Гоце Делчев. На зло куче – зъл прът, на адска жега – адски бури. От крайност в крайност, от код в код. Чака ни захлаждане с 20 градуса.

3 юли
След адските жеги – библейски бури! В Кнежа цели 105 литра на кв.м. Идеално време за НЕходене на планина.

24 юли
Тук-таме прегърмя и преваля в днешния следобед. Възможно е подобни мероприятия да има и през нощта.

25 юли
Ето ги бурите! Носят се устремно от сръбско. В Северна България да се готвят за мощни бури следобед и (или) вечерта! По брега около 30 градуса. За морето са си бая, но точно оттам оплаквания не приемаме!

26 юли
В сряда казват, че не се сяда, но пък си се усмихва. Днешните бури ще са по-слаби и на по-малко места. Морето стоически си остава непоклатимо слънчево и лятно. Свеж северен ветрец, морска класика и пълна идилия.

27 юли
Утре ще е първият горещник, но хич няма да му личи. Ще е ветровито и преваляващо.

28 юли
Съботна, майка и баща, ще грейне ярко слънчева вече цялата страна. Не си скубете косите, ако днес пристигате на морето и ви заварва тежка есен. Още утре всичко ще е повече от чудесно... Нови тежки жеги, ако евентуално ви залипсват, от четвъртък нататък.

29 юли
Като за горещник номер две температурите не са много високи. 29-33 градуса изглеждат скромно на фона на 40-ките, които вече ни мориха, но пък слънцето е разгорещено. Още сутринта биеше в главата като парен чук, така че не се застоявайте дълго на слънце.

30 юли
На морето ще е чудно – със свеж, североизточен ветрец. А ние тук вместо да завиждаме, по-добре да вземем да направим една планина.

31 юли
Преобладаващо и предимно – в днешната прогноза няма подобни увъртания. Времето е безапелационно слънчево, без пукнато облаче. Грейнали и светнали сме, като да сме прекалили с хасковска вода. Вижте юли какво прощално парти ни е подготвил.

1 август
Не че сме се събрали тук да се плашим с лятото, но ще си изпея аз онази мантра – пийте много вода и не се застоявайте на слънце. То дори и на сянка не се диша... Ветрецът в планините в комбинация с дебела сянка и зелена полянка – няма такъв разкош.

2 август
Илинден или не, слънцето пече еднакво и за българи, и за македонци. Дребните суети са само в главите ни.

3 август
Огън и жупел се сипят от небето! То не е въздух, живи въглени се дишат навън. Парещ африкански въздух продължава да идва към нас. През почивните дни ще изпече до 40 градуса, но пък тогава спасение дебне отвсякъде.

4 август
И жегите имат своите граници на благоприличие, които тези дни ще бъдат смело и безотговорно прекрачени. В почивните дни задължително се евакуирайте към морета и планини.

21 август
Заблудена есен ни налегна и както ми е първи работен ден след отпуска, замалко да запея и аз „Отива си лятото...”. Ама като видях София колко е празна, разбрах, че лятото си продължава.

22 август
Не че нещо да се дразним, но обратно на летните традиции – на запад днес е слънчево, а на морето вали. Там температурите хич не са за показване, ама хайде, щото сте ми приятели, да си знаете – едва 20-22 ще е на морето, които в комбинация с вятъра ще се усещат като късна есен... Утре обаче ще качим градуси по-бързо, отколкото аз качвам килограми.

22 август
Лек-полек заесенява се. И на мен не ми се ще, ама на – Драгоман днес осъмна с минималистичните 10 градуса. В Кюстендил 11, Видин 14, София 15. Освен това в 6 сутринта си беше чисто тъмно.

23 август
Есен ли? То директно ни подкара към зима. Тази сутрин в Кюстендил бе 6 градуса.

24 август
Как я карате? Предполагам, че като мен – сутрин на парно, следобед на климатик. Ако сте в колата, добре, но по спирките е голямо зъзнене с тези 5-7 градуса. Морето сега е друга България и там подобни грижи нямате. За планина също е перфектно!
В следващите дни се затопля и няма пет-шест. Сутрин вече ще е около 15 градуса.

26 август
Днес Казанлък осъмна с 6 градуса. Толкова бе и на връх Мусала. След това обаче в Монтана и Сандански стигнахме до 35 градуса. И утре така, ама малко по-така.

27 август
В последните дни основните ни метео интриги са свързани със сутрешните градуси. Днес под 10 градуса бе само в Казанлък, който явно си ги мери с най-големите, защото второ поредно утро градът е равен на Мусала.

28 август
Драстична, силно клоняща към драматична промяна на времето ни очаква. Утре понижение на температурите с 10-15 градуса. В Родопите очакваме 25-30 литра дъжд на кв.м. Носете си чадърче и връхна дрешка.

29 август
В Шумен днес паднаха 24 литра на кв.м, но статусът на срядата ще е „Чувствам се слънчево и лятно”.

30 август
Веднага взимаме спешни мерки по свестяването и съживяването на понапредналото с възрастта лято. На морето няма да има и помен от вчерашната лека форма на тежка есенна депресия. Студеният фронт бодро напуска страната и днес ще бъде слънчево. Ако не ми вярвате, вижте го на живо, през спътника.