Най-добрите лафове на Емо Чолаков за юни 2017 г.

"Картата зад гърба ми е като царевицата на плажа – пари, не се бара!"

Реклама

1 юни
Честит празник на детето и честит 17-ти рожден ден на bTV! Навън е слънчев разкош.

2 юни
„Настане вечер, месец изгрее. Звезди обсипят свода небесен”. Велико! Само дето като прогноза, съвсем малка част ще се сбъдне. Вечер ще настане по някое време, но за звездите и месечината нищо не мога да ви обещая.

За планините – който бил, бил. „Гора зашуми, вятър повее” и веднага след това ще загърми и затрещи.

7 юни
Тези дни пак ще си погърми. Това западното, дето преваля сутринта, беше стартов пакет, колкото да ви подсети за чадъра. Студеният гръмотевичен фронт ще ни налети през следващото денонощие и утре ще има мълнии и порои из цялата страна. Температурите ще олекнат с около 5 градуса.

8 юни
Истински батални сцени се разиграха вчера и днес над страната... Както се казва, нерде Добрич, нерде Сандански. На едното място 17, а на другото 28 градуса. Това си е бая температурна разлика.

9 юни
Направо няма да ми повярвате, ако ви кажа, че утре, събота, почти няма да вали. Дори ще има и слънце. Такова чудо – слънчева събота през юни, направо тото трябва да пуснем.

10 юни
Следобед ще е прекрасно за плаж. Освен палавото северняче, което ще подухва, други забележки няма. В планината също доволни ще останете. Облаците хич да не ви стряскат. Дори някъде да се изпуснат и да превалят, ще е слабо и за кратко.

11 юни
Напоследък редовно наблюдаваме явление, което съм кръстил Регулярно и тенденциозно прецакване на почивните дни – РТПП, даже има и мелодия. Утре е понеделник и времето се оправя... Вече искам да се срещна лице в лице, не с Цвети Ризова, с нея се виждаме редовно, а с родното моренце.

12 юни
Ако вторникът и географията ви позволяват да отскочите до Черно море, ще сте си най-добре.

13 юни
От бурите, без да пита направо ни подкара с жегите. И то от големите. Още е влажно и съвсем морно стана. Крийте се на хладно следобед и не им разчитайте на валежите, които ще са без особени разхлаждащи свойства. Едно голямо блазе на всички, които сега са на море!

14 юни
Каквото и да си говорим, истината е една – на плажа да си сега.

16 юни
Събота и неделя – направо не ми се говори. Гръмотевиците чинно ще изчакат да се източи работната седмица и веднага ни почват.

19 юни
Зимата иде! – са казали Старките по повод, подобен на нашия. От цял континент има само едно петънце облачност и то е над България... На морето заради вятъра ще е като Никулден. На най-високите върхове го обърна на сняг, но дори и там по това време хич не му отива... Но нали знаете, че тази гавра рязко ще избие в другата крайност. Тежки, влажни и морни жеги се задават. Лятото идва още утре, че даже ще ви дойде в повече.

20 юни
Лятото започва утре, 21 юни, в 7:24 ч. и времето ще се съобрази – пак ще превали и прегърми, но в много по-малко места.

21 юни
Честито първо лято! Да ни е живо и здраво! Безгрижно и по възможност – по-продължително!

22 юни
Едва второ лято е, а жегата е голяма като на Голяма Богородица. Много рязко ни подкара. Преди четири дни беше 15, а днес – 35 градуса. Как да ги дишаме, като не можахме да ги изрепетираме... Следобед ще се появят облак-два, но според картата ще превалят само във Враца. А според реалността може да превали и в други, по-планински райони... Дори и на морето вече ще е горещо. Нека ви! Водата се нагря до 24 градуса и стига сте ни дразнили по Фейсбук-а.

26 юни
Перфектно време за море! Горещата вълна тепърва идва. Към петък-събота ще стигнем до 40 градуса.

27 юни
В петък и събота може да прехвърлим зловещите 40 градуса, а в неделя – порои и градушки. Все красоти!

28 юни
Картата зад гърба ми е като царевицата на плажа – пари, не се бара! Оранжев код за тежък мор до 39-40 градуса за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново и Русе. За останалата страна – жълт код. Не пепел, а огън и жупел ми на езика.

29 юни
Времето навън е само за нестинари и огнегълтачи. За петък почти цялата страна е с оранжев код за огън и жупел – от 38 до 41 градуса! Моля ви, вземете ги много насериозно. Морът ще е тежък. На морето температурите ще стигнат до 36 градуса, но с влагата ще се усещат като над 40. А пикът на горещата вълна е в събота – до 42-43 градуса. В неделя чакаме порои, а до понеделник температурите ще паднат с 10-15 градуса.