Най-добрите лафове на Емо Чолаков за май 2017 г.

"За поредна седмица в делниците сме слънчеви и топли, а през уикенда – гръм и мълнии. Случайност? Не мисля!"

Реклама

2 май
Напоследък времето мина като на работно време. От понеделник до петък е слънчево, а в почивните дни се отпуска и вали, и гърми. А най-лошото е, че и тази седмица ще е така. Но първо да ви разкажа за днешната, нецензурна майска жега… В сряда също ще е нерегламентирано топло. Около 26-27 ще е масовката, а на югозапад и до 30 градуса.

3 май
Ето ги гръмотевичните облаци – отново кръжат като глутница кучета около страната ни, но не ни закачат преди петък. Навсякъде имаме летни температури, а на югозапад – тук вече съм на ръба да ви почна с летните предупреждения: да не се застоявате на слънце между 14 и 16 ч. и да пиете много вода, напук на д-р Радева, която, уви, за някои места се оказа права жената.

5 май
Имам да ви надувам главите с гръмотевици и бури… Ето ги! Следим ги изкъсо от Космоса гръмотевичните облаци… Краткият вариант на прогнозата: Рязко, но качествено ще се прецака времето.

8 май
През нощта слънце не се очаква, но не се очаква и повече да вали и гърми. За да няма сърдити, по-качествените мълнии и порои ще са в Източна България. Днес ще е с градус-два по-хладно от вчера и вече започва да бие на студено. Но след сряда, като ще грейне и пекне едно слънце, гледайте какво става! Ударно затопляне с 15 градуса!

9 май
Случайно или не, но най-подобаващо ще отбележат Деня на победата в източните райони. То ще са салюти, то ще са гърмежи и небесни илюминации, не ти е работа! А в планините, над 2200 метра – майски сняг. От утре валежите навсякъде ще отслабват. Предстои затишие от около цели два-три дни, представете си!

10 май
За жителите на София, които останаха трайно без топла вода, майското застудяване е добра новина. Като настане майската жега, тогава вече ще се размирише... на истинско лято.

15 май
Дали заради покриви или някакви кърски работи, на www.dalivali.bg можете да следите промените на времето изкъсо – по часове и дори по села и паланки. А промени не е като да нямаме.

16 май
В сряда – сняг над 2600 м в планината, което изобщо не е чудо невиждано. В градовете – ветровито и затова доста хладно, към студено.

17 май
Както се договорихме, дъждът тръгна снощи именно от северозапада. Мрачно и дъждовно е и не мога да изведа бебето, но пък съм удовлетворен, че нещата вървят точно по прогноза. Топла дрешка и чадърче са разковничето на днешния ден.

18 май
Специално за днес – по битивито си го казаха: ще е слънчево, но ветровито. Няма кой и сами си се хвалим. Но да продължаваме напред, защото има да се случват небивали за май неща. Днес и утре ще станат цели два дни, в които ще сме слънчеви... За външни почивни планове ползвайте съботата.

19 май
Петък е и, ако всичко върви по прогноза, следват почивни дни... Но без излишни увертюти, да подхващаме почивните бури.

23 май
Класическо абитуриентско време. Както си грее, изведнъж завали и, докато преброиш до 12, взело, че го обърнало на градушка. Шантава и шарена пролетна работа.

24 май
Ден пореден, в който страната ни, гледана от Космоса, стои като Ин и Ян. Всички облаци са на запад, а на изток – безкрайно слънчево. Над Западна България съвсем тематично за празника ще се изсипе някаква шльокавица.

26 май
Започва леко да ми досажда, че на изток сте все слънчеви, докато в останалата част на страната е като ноември. Затова си признавам, че леките превалявания утре в източните райони ми носят някакво извратено удовлетворение… И накрая, като компенсация за съботния дъжд и за да имам все пак нещо сигурно в прогнозата, нека напомня – петък вечер е и следват почивните дни.

27 май
В планините над 2300 м сняг вали. Нищо, вие все пак не се отказвайте, продължавайте с диетите и си гответе банските, защото лятото, въпреки всичко, няма да ни се размине.

28 май
Слънце най-после ще огрее и нашата страна! Ако не днес, най-късно утре ще го видим туй чудо отдавна невиждано – слънце! Все пак процесът по закриване на пролетно-есенния сезон е необратим. Температурите вече тръгват нагоре. Изключително ударно ще се стопли в следващите дни.

29 май
Слънчевото възраждане днес пак не мина без валежи, но все пак нямаше нищо общо с тежкото мракобесие досега. Утрешната прогноза в една дума звучи така – красота! Високите температури ме провокират да направя сефтето на морската карта. Във Варна е 25 градуса и хората излязоха на плажа.

30 май
Лятото започва още утре и ще изкара чак до... почивните дни. Безумни жеги на изпроводяк на този така прекрасен, но леко шантав и неориентиран месец. Онзи ден 15, утре – над 30 градуса.