Най-добрите лафове на Емо Чолаков за ноември 2017 г.

Мъгли и облаци, облаци и мъгли, и от време на време – превали. Тази есенна импресия е класическа сезонна депресия!

Реклама

7 ноември
Циганското лято е малотраен продукт и бързо му изтича срокът на годност. Рядко го правя, но понеже сте ми приятели, ще си позволя да ви дам една по-дългосрочна прогноза.

10 ноември
Предстои ни петък вечер. Честито! Вижте какъв метео бюджет сме ви подсигурили за предстоящата събота. Калцоне – не, но едно Куатро стаджионе, или Четири сезона на български, е налице. Вижте каква богата пица е утрешната карта... Голямата промяна тип „Защо не си сложих зимните гуми?“ започва от сряда.

12 ноември
22 градуса в Ловеч! Силно ме развълнува таз темпераментна етническо-лятна история.

13 ноември
Понеделник – усеща се като август. Някакви високочестотни почивно-летни вибрации излъчва навън времето и рязко ми се доходи на море. Тази сутрин още в 8:00 ч. в Ловеч бе 18 градуса, в Монтана 17, а във Велико Търново – 16. Августовските сутрини са точно такива. Успешна и усмихната седмица!

14 ноември
Утре ще олекнем с поне 7-8 градуса и ще натежим откъм дрехи. Над 2000 м дъждът ще премине в сняг. В края на краищата ноември ще си се заноември.

15 ноември
Мъгли и облаци, облаци и мъгли, и от време на време – превали. Тази есенна импресия е класическа сезонна депресия!

Не можеш го разбереш ден ли денуваме, нощ ли нощуваме или е темна мъгла паднала. Постоянно сме в мрак и тъмнина.

16 ноември
Ако не ви е от любимите таз ноемврийска мрачнотия навън, спокойно! До броени дни така главоломно ще се зазими, че това сега ще ни се види като цветя и рози. Сега ноември е като по учебник. Единственото, което не ми се връзва, са топлите сутрини.

17 ноември
В Южна и Източна България съботният дъжд ще е с по-съществени количества. В останалите райони – пак бутафорните, но силно дразнещи сополиви росици... В понеделник чакаме сняг.

23 ноември
Утре е Черен петък, но прогнозата е изключително слънчева и светла. Само в североизточните райони ще е облачно и мъгливо. Сори, но все някой трябва да го изстрада чуждото щастие. В почивните дни непременно идете на планина!

24 ноември
Сякаш притеснено от масовото очерняне на петъка, слънцето нетърпеливо изгря... на всички места без мъгла. Така е – удоволствието да живееш до Дунав или до морето си има цена. Иначе планината е пролетна приказка, 10 градуса на 1200 метра. Утре ще има повече мъгли, но планината ще е ярко слънчева и топла. В неделя навсякъде ще се заоблачи, но все още без да вали. Услужливо ще изчака почивните дни и виелиците ще ни ги сервира в понеделник.

27 ноември
Честит втори сняг на София! Цял месец преди старта на зимата столицата се радва на втория си снежец. Или пък не се радва. Ето го циклона, който прекосява страната ни. Колегите от НИМХ на БАН са го кръстили Татяна. Картата е нашарена с кодове и градушката е единственото нещо, за което не се предупреждаваме... Вали, не вали – седмицата усмихни!

29 ноември
Студът тази сутрин беше напълно достоен за титлата „кучи“. Минус 9 в София, минус 12 в Драгоман, а на връх Мусала само минус 11. Паднаха рязко градусите, а с това започнахме да падаме и ние. Слагайте най-стабилните обувки.

В петък и през почивните дни доста дъжд ще повали. Нов снежец – евентуално в понеделник. Ако се случи, ще имаме трети поред снежен понеделник.